ACNEWS

Jövő péntektől újra fogad turistákat a Dohány utcai zsinagóga

Augusztus 6-ától újra megnyílik a turisták előtt a Dohány utcai zsinagógakomplexum, amely magában foglalja a zsinagógát, a zsidó múzeumot, a temetőkertet, a Wallenberg-emlékkertet és a gettókiállítást - közölte a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) pénteken az MTI-vel.

   

Hirdetés
Ad image

Augusztus 6-ától újra megnyílik a turisták előtt a Dohány utcai zsinagógakomplexum, amely magában foglalja a zsinagógát, a zsidó múzeumot, a temetőkertet, a Wallenberg-emlékkertet és a gettókiállítást – közölte a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) pénteken az MTI-vel.

   

Újdonságként említik, hogy ezentúl a Hősök temploma is látogatható lesz, amely eddig el volt zárva a látogatók elől.
A Dohány utcai zsinagóga egyelőre csak a turisztikai értelemben legforgalmasabb napokon, pénteken, vasárnap és hétfőn lesz nyitva délelőtt 10 és délután 4 óra között – közölték.
A Mazsihisz kifejtette, létszámkorlátozást jelenleg nem vezetnek be és a szabályoknak megfelelően a maszkhasználatot sem követelik meg, de a pénztárban, a jegykezelésen, a biztonsági vizsgálaton, a koordináción dolgozók és idegenvezetők között mindenki rendelkezik védettséggel, azaz két oltással és védettségi igazolvánnyal, a létesítményen belül pedig kézfertőtlenítő berendezéseket helyeznek el és szigorúan betartatják a higiéniai előírásokat.
A közleményben idézik Róna Ivánt, a Mazsihisz turisztikai igazgatóját, aki elmondta: az eddig csak szakrális események idejére nyitva tartó Hősök templomában 15 óráig lehet aznapra jegyet vásárolni, hogy a látogatóknak legalább egy órájuk maradjon az épületek és a kert megtekintésére.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés