ACNEWS

Kabát Peti nem hisz a 10 perces kiállításban 

Kabát Péter
Kabát Péter
„Szerintem a labdarúgásban ez nem lenne igazán elrettentő büntetés” - mondta Kabát Péter, korábbi válogatott labdarúgó az AcNewsnak.
Hirdetés
Ad image

A Nemzetközi Labdarugó Szövetség tíz perces ideiglenes kiállítás lehetőségét fontolgatja abban az esetben, ha valaki vitatkozik a játékvezetővel egy ítélete miatt – írta a The Times.

Más sportágakban, mint például a kézilabdában, a kosárlabdában, vízilabdában és a jéghokiban is létezik szabálytalanság esetén néhány perces „kispadra” küldés.

 „A többi sportágban, ahol ilyen lehetőség van, a pálya sokkal kisebb, a játék sokkal gyorsabb, és több gól születik. A kézilabdában például két perc alatt is rengeteg minden történhet. A fociban tíz perc emberhátrány semmi. Egy első félidős kiállítást is megúszható gól nélkül a mérkőzés végéig, tíz perc pedig okos taktikával simán kibekkelhető, azaz a büntetés súlytalanná válik. Szerintem nem fogják bevezetni” – mondta Kabát Péter.

Angliában az amatőr futballban 2019. óta tesztelik a büntetőpad használatát. Azaz, ha egy játékos egy hibásnak vélt döntés miatt vitába száll a játékvezetővel, tíz percre le lehet küldeni a pályáról. A statisztikák szerint az esetek gyakorisága 38 százalékkal csökkent a bevezetés hatására. Azt is fontolgatják, hogy vitás esetben csak a csapatkapitány kommunikálhasson. 

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés