ACNEWS

Az amerikai alelnök kész Biden helyére lépni

Kamala Harris Fotó: Youtube
Kamala Harris Fotó: Youtube
Ha az elnök nem tudná befejezni hivatali idejét...
Hirdetés
Ad image

Az Egyesült Államok alelnökét, Harrist egy tengerentúli útja során kérdezték arról, hogy készen áll-e az Ovális Irodára.

„Az elnök korára vonatkozó kérdések gyakran együtt járnak azzal a kérdéssel, hogy szükség esetén hogyan lépne be a szerepbe. Felkészültnek érzi magát erre a lehetőségre? Az alelnöki szolgálat felkészítette Önt erre a feladatra?” –  kérdezte Harristől Chris Megerian, az Associated Press riportere.

„Igen” – válaszolta az 58 éves alelnök az indonéziai Jakartában, ahol Bident képviseli a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetségének éves csúcstalálkozóján.

„És hogyan jellemezné ezt a folyamatot?” – kérdezte a riporter.

„Nos, először is – válaszolok a hipotetikus kérdésére, de Joe Biden rendben lesz. Tehát ez nem fog megvalósulni. De azt is értsük meg, hogy minden alelnök megérti, hogy amikor leteszi az esküt, nagyon tisztában kell lennie azzal a felelősséggel, amit esetleg az elnöki feladat átvétele jelent. Én sem vagyok másként” – idézi őt a New York Post.

Kamala Harris alelnök azt mondta, hogy munkájának fontos része az a tény, hogy lehet, át kell vennie az irányítást, ha Biden nem tudja befejezni hivatali idejét.

Az eddigi 45 elnöki tisztséget betöltött férfi közül nyolcan haltak meg hivatalukban – négyen merényletben, négyen pedig természetes halállal. Biden, aki már most a legidősebb elnök, novemberben tölti be 81. életévét.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés