ACNEWS

2024. April 24.   |   György napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Kamion támadt a Fehér Házra

Fehér Ház - Washington / Fotó: pixabay
Fehér Ház - Washington / Fotó: pixabay
Egy náci horogkeresztes zászlót találtak, miután egy bérelt teherautó biztonsági korlátoknak ütközött a washingtoni Fehér Háznál. Kétszer is nekiment, nem baleset volt.
Hirdetés
Ad image

A washingtoni hatóságok őrizetbe vették a kamion sofőrjét. Sérülés nem történt.

„Az előzetes vizsgálat azt mutatja, hogy a sofőr valószínűleg szándékosan ütközött a Lafayette téren lévő biztonsági korlátoknak” – közölte a Twitteren Anthony Guglielmi, a titkosszolgálat kommunikációs vezetője.

„Az amerikai parkrendőrség a Secret Service nyomozati támogatásával vádat emelt” – tette hozzá.

Miután elkapták a sofőrt, a teherautót egyenruhások és kutyák közelítették meg. Egy távirányitású robot feszítette fel az autó hátsó ajtaját. A rakományban a horogkeresztes zászlón kivül semmi más lényegeset nem találtak. Ezután megállapították, hogy a többnyire üres teherautó ártalmatlan.

Chris Zaboji, a baleset szemtanúja egy rövid videót tett közzé a közösségi médiában, amelyen látható, ahogy a teherautó a barikádokba hajt. Elmondása szerint a sofőr az egyszeri ütközés után másodszor is nekiment a sorompóknak.

„Hátranéztem, és láttam, hogy a U-Haul furgon belerohant a sorompóba. Hátráltam egy golfkocsin ülő fickó mögé, és felvettem a videót a telefonommal. Láttam, hogy újra belerohant. Nem akartam a teherautó közelében lenni, és elmentem” – mondta Zaboji.

A Fehér Házban vagy a titkosszolgálatnál senki sem sérült meg.

Az elnök, Joe Biden pontos tartózkodási helye ekkor még nem volt világos. Ő hétfő este korábban az amerikai képviselőház elnökével, Kevin McCarthyval találkozott a Fehér Házban – írja a Guardian.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés