ACNEWS

Kánikulaturisták lepik el a Halál Völgyét

Youtube / képernyőkép
Youtube / képernyőkép
Az Egyesült Államok déli részén az extrém hőhullám elérte első tetőpontját. Kalifornia állam híres Halálvölgyében vasárnap hivatalosan 53,33 Celsius-fokot mértek. A turisták számára ez vissza nem térő alkalomnak mutatkozott: sokan a híres Furnace Creek hőmérőjénél fényképezkednek.
Hirdetés
Ad image

Az Egyesült Államok déli részén az extrém hőhullám elérte első tetőpontját. Kalifornia állam híres Halálvölgyében vasárnap hivatalosan 53,33 Celsius-fokot mértek. A turisták számára ez vissza nem térő alkalomnak mutatkozott: sokan a híres Furnace Creek hőmérőjénél fényképezzenek.

A Death Valley az egyik legmelegebb és legszárazabb hely a Földön. 110 éve, 1913. július 10-én 56,7 fokot mértek itt – ez a melegrekord.

A Furnace Creek-i látogatóközpontban található egy népszerű digitális hőmérő, ám a hőmérsékleti adatok nem hivatalosak. Néhány látogató egy kis jeges zacskót is visz magával –  hogy lehűtve működjön a mobiltelefonja…

Az Egyesült Államok déli része felett úgynevezett hőkupola alakult ki, egy nagy nyomású terület, amely fedőként tartja csapdába a hőt egy régióban. A hőség a legtöbb év leghalálosabb időjárási jelensége az Egyesült Államokban. Kutatók szerint az éghajlatváltozás miatt a hőhullámok gyakoribbak, melegebbek és hosszabb ideig tartanak

Texasban 30 egymást követő napon 38 fok feletti hőmérsékletet mértek a mexikói határon fekvő El Paso városában.  

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés