ACNEWS

Németországban legálisan lehet drogozni

Fotó: pixabay
Fotó: pixabay
A tervek szerint 18 éves kortól engedélyezik 25 gramm marihuána birtoklását. A kabinet döntése után a törvénynek még át kell mennie az un. alsó- és felsőházon.
Hirdetés
Ad image

Karl Lauterbach egészségügyi miniszter törvénytervezete egyebek mellett előírja, hogy 25 gramm kannabisz birtoklása büntetésmentes legyen a felnőtt magánszemélyek számára. Emellett a legfeljebb három növény erejéig magánszemélyek maguk is termeszthetnek kannabiszt.

Ezen túlmenően a kannabiszt – magáncélú fogyasztás céljából – újonnan alapított, legfeljebb 500 fős egyesületekben is lehet termeszteni. A tagok számára a forgalmazás napi 25 grammra és havi 50 grammra korlátozódik.

A szövetségi államok azonban maguk döntenek arról, hogy engedélyezik-e az ilyen termesztő csoportokat. Volker Wissing közlekedési miniszter felső határokat akar bevezetni a vezetés közbeni kábítószer-fogyasztásra – írja a krone.at.

A törvényjavaslatot az előkészítés során heves viták előzték meg. A kormánypártok és az ellenzéki pártok vitatkoznak arról, hogy a részleges legalizálás elősegíti-e a kannabiszhasználatot, vagy csupán kivezeti azt az illegalitásból. Emellett vitatott a függőségi kockázatok megfelelő megelőzése és az igazságszolgáltatás esetleges további megterhelése is.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés