ACNEWS

Káosz a fedélzeten, Budapesten dobták ki a randalírozó utast

Megszakította az útját az Easy Jet Manchesterből Törökországba, Antalyába tartó nyaralójárata, miután az egyik utas botrányosan viselkedett az elfogyasztott jelentős mértékű alkohol hatására.

Hirdetés
Ad image

Megszakította az útját az Easy Jet Manchesterből Törökországba, Antalyába tartó nyaralójárata, miután az egyik utas botrányosan viselkedett az elfogyasztott jelentős mértékű alkohol hatására.

A fedélzeten a két órányi káosz alatt szinte mindenki összetűzésbe került, és a pilóta úgy érezte, nem tud eljutni Törökországba. Leszállt Magyarországon és megszabadult a problémás utastól.

A leszállás után négy rendőr jelent meg a fedélzeten, és elhurcolták a botrányt okozó férfit. Az utasok ujjongtak a magyar egyenruhások láttán, annak meg pláne örültek, hogy nyugodtan tudják folytatni az utat Antalyába.

Egy skót turista, Heather végignézte az egészet.

Szerinte az utas a Duty Free-ben vásárolt vodkától rúgott be, és részeg a viselkedésével zavarta a személyzetet és a többi turistát – számolt be róla a www.thescottishsun.co.uk. A férfi a szeszesitalt egy üdítősüvegbe töltötte, hogy álcázza a fedélzetre csempészett alkoholt, és felszállás után folyamatosan ivott, amíg részeg nem lett.

„Elkezdte idegesíteni az előtte ülő lányt, aki ezért a barátjával helyet cserélt. Ezután a részeg srác dörzsölgette a lány fejét, majd ököllel ütötte és rugdosni kezdte az ülés támláját. Ám ez nem volt elég. A saját fejét verte az ülés háttámlájához és a felette lévő szekrényekhez, és megpróbált verekedést kezdeményezni azokkal az utasokkal, akik azt mondták neki, hogy fogja be vagy nyugodjon meg” – nyilatkozott a 35 éves Heather a fedélzeten történtekről.

A részeg egy ponton sírni kezdett, majd felállt, és elkezdte piszkálni a személyzetet és a kocsijukat. Azt az utast pedig, akit idegesített, megkérték, hogy menjen és álljon a gép hátsó részébe, hogy távolabb kerüljön tőle.

„Ez újabb nagy kiabálást indított el, egy lavinát, ahol körülötte mindenki vitatkozott és kiabált egymással – tette hozzá az utas.

A kapitány végül megszakította az útját Budapesten és leszállította a részeget. A kényszerpihenő nagyjából két órával meghosszabbította a menetidőt, az utasok lemaradtak a csatlakozásokról és az átszállásokról.

Heather, a feleségével és az édesanyjával utazott a gépen: a nyaralás volt az anyák napi ajándéka. Csak négy napra készültek, így nem örültek a plusz időnek, amit repüléssel töltöttek.

„Idegesítő volt, hogy olyan sokáig voltunk a repülőn. Mindenki stresszes volt. Nem a legjobb kezdése volt a nyaralásnak” – mondta.

Az Easy Jet szóvivője azt mondta az esetről:

„Megerősíthetjük, hogy a március 27-én Manchesterből Antalyába tartó EZY2139-es járat Budapestre tért ki, és rendőrök intézkedtek, mivel egy utas rendbontóan viselkedett a fedélzeten. Az EasyJet utaskísérő személyzetét arra képezték ki, hogy minden helyzetet felmérjen és értékeljen, valamint gyorsan és megfelelően cselekedjen annak érdekében, hogy a járat és a többi utas biztonsága ne kerüljön veszélybe.”

Február elején a Dzsiddából Budapestre tartó Wizz Air járat Kairóban volt kénytelen leszállni, mert a járat egyik utasa agresszív viselkedést tanúsított egy utastársával és a személyzet több tagjával szemben.

Videó: itt nézheti meg a randalírozást

 

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés