ACNEWS

Karácsony van a rakparton – csak senki nem örül neki

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
Hát ha már megígérte, meg is tette. Karácsony megint lezáratta a rakpartot. Csak nem tudni, kinek az örömére ebben a rekkenő hőségben.
Hirdetés
Ad image

A budapesti főpolgármester a közösségi oldalán jelentette be, hogy augusztus közepéig csakis a gyalogosok és kerékpárosok járhatják a sétányt. Mert megígérte.

Kommenteket meg nem olvas, érthetően: „Remélem egy év múlva vége lesz ennek a rémálomnak és eltolod a biciklit!” / „Egy forró nyári délután nem biztos, hogy a fortyogó aszfalt a legkellemesebb terület a kikapcsolódásra!” / Az autósok meg hadd kínlódjanak a 35 fokban, a dugókban?!

Egy egész hónapra lezárják a Pesti alsó rakpartot a pihenni és mozogni vágyók előtt: szombattól egészen augusztus közepéig a gyalog és mikromobilitási eszközzel, például kerékpárral vagy rollerrel közlekedők autómentes környezetben használhatják a Jane Haining rakpartot az Eötvös tér és az Irányi utca között – jelentették be a közleményben.

Erre az útszakaszra szombat óta, egy hónapon át nem hajthatnak be a gépjárművel közlekedők. Az autósok meg bajban vannak. Ma reggel például a Lánchídnál még a 2-es villamos sem tudott percekig áthaladni a síneken. Dugó van mindenütt… A forróságban fürdőző rakpart meg kong az ürességtől – 35 fok van árnyékban, azaz dehogy, hisz a rakparton nincs is árnyék…

A Pesti alsó rakpartot legegyszerűbben a Hungária-körgyűrűn lehet elkerülni, a belvárosban gépjárművel közlekedőknek pedig a Kiskörút, illetve a budai alsó rakpart használatát javasolják.

A sütkérezni vágyóknak még mobilvécéket is raktak ki, amit ebben a melegben nem a legkellemesebb használni. De hát a szükség nagy úr. Már ha szükség lenne rá, hiszen egy árva lélek sem gyalogolgat ilyenkor a forró aszfalton. Ehhez képest legalább az autósok őrjönghetnek a dugóban a kánikula közepén. Persze még ott van a tömegközlekedés lehetősége is…

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés