ACNEWS

Karácsonyi díszítés: 6 súlyos hiba, amit elkövethet

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
Ha ezekre odafigyel, amikor karácsonyi hangulatba burkolja az otthonát, könnyen megúszhat egy-egy durva kiadást.
Hirdetés
Ad image

Szakértők felfedték, melyek azok a gyakori hibák, amelyek sokszor súlyos károkat okoznak az otthonokban.

Van egy helyes módja az otthon díszítésének – legalábbis, ha nem akar a károkat. Ha betartja ezt a hat alapvető dolgot, nyugodt lehet az ünnepi időszak.

  • Nagyon fontos, hogy a karácsonyfát távol tartsa a hőforrásoktól, például gyertyáktól, fűtőtestektől és radiátoroktól. Már a hőmérséklet enyhe emelkedése is felgyorsíthatja a fa száradási folyamatát, ami növeli a tűzveszélyt. Biztosítson elegendő távolságot a fa és a hőt kibocsátó elemek között.
  • A hatalmas karácsonyfák potenciális károkat okozhatnak a szőnyeg- és keményfa padlókon. A fa kiválasztásakor válasszon egy robusztus, széles talapzatú állványt, hogy a fa súlya egyenletesen oszoljon el, és így minimálisra csökkentse a károkat. A szőnyegek védelme érdekében helyezzen védőszőnyeget vagy vastag szövetet a fa alá, hogy elkerülje a benyomódásokat. Keményfa padló esetén használjon gumit az állvány alatt, hogy megvédje a felületet.
  • Amikor ünnepi fényekkel és dekorációkkal díszíti a szobákat, kerülje az áramforrások és a konnektorok túlterhelését. Ha túl sok energiaigényes eszközt csatlakoztat egyetlen aljzatba, az túlterhelheti az áramkört, ami az elektromos tüzek fokozott kockázatához vezethet. A túlzott áramfelvétel miatt az aljzatok túlmelegedhetnek, megolvadhatnak vagy szikrázhatnak, ami komoly veszélyt jelent otthonára.
  • Válassza a LED-eket otthona díszítéséhez. A halogén karácsonyi fények gyorsan felmelegedhetnek, felgyorsíthatják a karácsonyfa kiszáradási folyamatát, és így növelik a tűzveszélyt. A halogénlámpák túlmelegedése a közeli felületekre is hatással lehet, tűzveszélyt jelentve a gyúlékony dekorációkra vagy szövetekre.
  • Ne szögelje, tűzdelje vagy lyukassza ki a tető bármely részét a karácsonyi fények felakasztásához. Bár a kapcsok lyukai kicsinek tűnhetnek, jelentős és költséges károkat okozhatnak. Ha a díszeket a tetőre tűzik vagy szögelik, az olvadó hó vagy eső beszivároghat, ami károsíthatja a belső szerkezetet. Továbbá tartózkodjon attól, hogy az ereszcsatornákon lyukakat szúrjon ki a fények felakasztásához. Az ereszcsatornák és a lefolyók arra szolgálnak, hogy a vizet elvezessék a tetőről és a ház alapjáról. Ha lyukakat üt át rajtuk, az lehetővé teheti a víz beáramlását, ami potenciális károkat okozhat.
  • Amikor karácsonyi dekorációval díszíti a falakat, legyen óvatos, hogy ne csak a falakban, hanem az alatta lévő infrastruktúrában se keletkezzenek esetleges károk. A nem megfelelő felakasztás, különösen a csöveket rejtő falakon, kilyukaszthatja vagy megrongálhatja azokat. A véletlen fúrás vagy szögelés a rossz helyen jelentős vízkárokat okozhat, ami megzavarhatja az ünnepeket, és költséges javításokat tesz szükségessé. Ehelyett használjon olyan akasztási módszereket, mint a ragasztóhorgok és falbarát szalagok.

via

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés