ACNEWS

Káros-e a szeletelt kenyér?

Forrás: Pixabay
Forrás: Pixabay
Sokan választják az előre felszeletelt, csomagolt kenyereket Magyarországon. De vajon tényleg ugyanolyan jó, mint az egészben vásárolható veknik?
Hirdetés
Ad image

A modern kiskereskedők gondoskodással és kényelemmel veszik körül vásárlóikat. Sokan megszoktuk, hogy szeletelt kenyeret vásárolunk. Ennek oka egyszerű. Ez egy praktikus megoldás és sok fejfájást megspórolhatunk magunknak, hisz a kenyér egyenlő szeletekre van vágva. Csak bele kell tenni a kenyérpirítóba. De vajon egészséges-e?

Jevgenyija Parsina allergológus-immunológus orvos rámutatott, hogy a kenyér rövid szavatossági idejű termék. A szeletelt kenyeret tartalmazó zacskó belsejében a termék páratartalma miatt, ha hosszú ideig ottmarad, különböző folyamatok indulnak meg. Ennek következtében a kenyérszeleteken gyorsan elszaporodhat a penész – olvasható az MK oldalán.

Az orvos szerint a pékségekben a kenyérszeletelés során speciális késeket használnak, amelyeket rendszeresen olajjal kezelnek, hogy egyenletes szeleteket kapjanak. Morzsa és ragadás nélkül. Néha előfordul, hogy a felhasznált olaj nem a legjobb minőségű, és tartósítószereket is előszeretettel alkalmaznak.

Jevgenyija Parsina szerint a szeletelt kenyérnek két fő hátránya van. Először is, nagy területet érint a penész, mivel egy ilyen terméknek nyitott a teljes felülete. Azaz mindegyik szelet elkezd penészedni. Másodszor, a késről származó olaj vagy tartósítószerek a szeleteléskor a kenyérre jutnak. Ugyanakkor az orvos hangsúlyozta, hogy ha betartják a termék előállításának és tárolási idejének szabályait, valamint a gyártó által meghatározott követelményeket, akkor a szeletelt kenyér rendszeres fogyasztása nem káros az egészségre.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elindult az ACNews YouTube csatornája!

Mi vár rád a csatornánkon? Izgalmas, folyamatosan frissülő tartalmak, sztárinterjúk és aranyos kiskutyák!