ACNEWS

Káros-e forrásban lévő vízet önteni a lefolyóba?

fotó: illusztráció / pixabay
fotó: illusztráció / pixabay
A főzés közben néha gyorsan kell intézni a dolgokat. Nem lehet a forró vizet lehűteni, mielőtt kiöntenénk a konyhai mosogatóba.
Hirdetés
Ad image

Gyakran olvasni olyan tippet, hogy ha a lefolyó eltömődött, töltsön bele szódabikarbónát, ecetesszenciát és forró vizet. Ez fellazítja a lerakódásokat. Felmerül azonban a kérdés, hogy a forrásban lévő víz károsíthatja-e a csöveket?

A forrásban lévő víz és a vízelvezetés kombinációjával kapcsolatos kétségek eloszlatása érdekében a myHOMEBOOK megkérdezte Markus G. vízvezeték szerszerelőt. A válasza egyértelmű: „Teljesen biztonságos forró vagy forrásban lévő vizet önteni a lefolyóba, például miután a tészta megfőtt és le akarjuk szűrni. A konyhában gyakran felforrósodnak a dolgok. Ezért mind a konyhabútort, mind a ház csöveit úgy tervezték, hogy ellenálljanak a magas hőmérsékletnek. A csövek akár 130 Celsius fokos hőmérsékletet is kibírnak” – mondja a szerelő.

Ha a konyhai munka közben forrásban lévő vizet öntünk a lefolyóba, az egyáltalán nem probléma. Ellenkezőleg: „A csöveknek tulajdonképpen jót tesz, mert a forrásban lévő víz képes feloldani a lerakódott zsírt” – állítja a szakember.

Kiegészítő tippel is szolgált: „tojásfőzés vagy valami hasonló után egy kis mosószert adhat a vízhez, és ezután öntse be a lefolyóba. A mosószer hatására jobban kitisztul” – mondja a szerelő. Így az ételmaradék, a régi zsír és egyéb lerakódások hatékonyan eltávolíthatók. Ez egyébként nem csak a konyhai mosogatóra vonatkozik. A fürdőszoba mosdókagylójába is önthet forró vizet és mosószert, hogy eltávolítsa a szappanmaradványokat és a hajat.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés