ACNEWS

Kautzky Armand a plus size lányok esélyeit latolgatta

Kautzky Armand / Forrás: Kunos Attila
Kautzky Armand / Forrás: Kunos Attila
Idén is megrendezésre kerül a Magyarország Szépe verseny. Most először alkattól függetlenül bárki előtt nyitva a kapu. A zsűri két férfi tagjával, Kautzkyval és Krasznaival beszélgettünk.
Hirdetés
Ad image

A Magyarország Szépe verseny győztese, vagyis Miss World Hungary akár a nemzetközi verseny döntőjéig is menetelhet. Ha ügyesen keveri a lapjait, és a zsűri benne látja meg azt a személyt, aki a legjobban tudja képviselni hazánkat a világversenyen. Itt már réges-régen nem az számít, hogy valakinek mekkora a magassága, a súlya, esetleg megcsináltatott-e magán ezt, azt. Az összhanggal, a természetes szépséggel és az önbizalommal lehet nyerni. „Nálam a legfontosabb az arc. Annak a kisugárzása, a lány mosolya, a tekintete. Mindennek a harmóniája. Képzeljünk magunk elé egy szép tavaszi virágcsokrot. Én ezt a hatást keresem a lányokban.” – mesélte az AcNews-nak Dr. Krasznai Zsolt plasztikai sebész, aki egyben a zsűri kiemelt tagja is. 

Krasznai Zsolt / Forrás: Kunos Attila

„Sokszor látom azt, hogy valaki teljesen natúr megjelenés mellett dönt, de ez a másik véglet se jó. Rengetegen vannak, akik túlzásba viszik. De a zsűri feladata az, hogy meglássa azt, hogy kinek állna jobban több, vagy éppen kevesebb smink.” – mondta a plasztikai sebész. Azonban koránt sem ez a legnehezebb a lányok kiválasztásában. 

Sok lány megy csalódottan haza

„Alapvetően olyan lányok jelentkeznek, akik önmagukat szépnek tartják. Azzal az izgalommal teli nyugalommal érkeznek meg, hogy ők gyönyörűek. Hiszen a család ezt mondta nekik, meggyőzte őket. A legnagyobb felelősség pedig az zsűritagként, hogy erre tudjunk megfelelően reagálni, és el tudjuk dönteni, ez igaz-e vagy sem. Valakinek úgy kell hazamennie, hogy ő nem került be.” – fejtette ki Kautzky Armand. Krasznai Zsolt is hasonló véleményen van, bár szerinte a lányoknak nehezebb dolga van ebben az esetben, mint nekik a székből.

„Az a legnehezebb szerintem, hogy egyrészről nagyon jó érzés zsűrinek lenni, ugyanakkor én kicsit föntről nézem a dolgokat. Itt van rengeteg izguló, 18-20 éves lány, akinek ki kell állnia 10 felnőtt elé és bizonyítania. Nekem is izgalmas lett volna ennyi idősen. De gyakorlatilag valahol ettől izgalmas számomra ez az egész. Vajon tudnak-e minket úgy értékelni, hogy nem rossz szándékból mondunk valamit? Értik-e, hogy tényleg keressük bennük is és a versenyzők között is a legjobbat?” – elmélkedett Krasznai Zsolt. A szépségverseny mostanra pedig tényleg nem arról szól, hogy valakinek tökéletes-e az alakja. Ahogy fent is írtuk az összhang a lényeg. 

Nyitva áll a kapu a plus size lányok előtt is

„Érdekes kérdés, hogy egy plus size lány belefér-e egy szépségversenybe. Egy modell- vagy szépségversenyen a mai trendeknek megfelelő súlyú, vagy arányú lányokra voksolnak első sorban. De én azt gondolom, hogy ha valaki tudja úgy viselni az átlagtól eltérő testalkatát, legyen szó arról, hogy rendkívül vékony, magas vagy van rajta úgymond felesleg, hogy attól legyen igazán vonzó, dekoratív, akkor ez nem kizáró ok.” – mondta Kautzky Armand, amivel Krasznai Zsolt is teljes mértékig egyetértett. 

„A mostani versenyben már nincsen bikinis fellépés. Ennek óriási előnye, hogy jobban tudunk összpontosítani a kisugárzásra. Persze, van egy csapat, aki majd segíti a lányokat, hogy a döntőre kihozza magából a 100 százalékot, de az ilyen „hiányoságok” okozhatják a verseny végét is.” – vélekedett a plasztikai sebész. Krasznai Zsolt azt is kiemelte, hogy rettentően nehéz kiválasztani a lányokat, hiszen különböző a személyiségük, az alkatuk. Az viszont idén is kiemelten fontos, hogy beszéljenek angolul, legyenek nyitottak a társadalmi felelősségvállalásra, hiszen minden döntős feladata bemutatni az általa választott jótékonysági ügyet. Hogy kiket választott ki a zsűri a legszebbek közé, külön sajtótajékoztatón jelentik majd be.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés