ACNEWS

2024. September 19.   |   Vilhelmina napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Kecskét ad Putyin a fegyverekért

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock
Moszkva és Phenjan széleskörű megállapodást kötött, aminek keretei között Oroszország 447 kecskét küld Észak-Koreának.
Hirdetés
Ad image

Vlagyimir Putyin orosz elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető júniusi csúcstalálkozóját követően, amely során a kölcsönös együttműködésről tárgyaltak, Moszkva ajándékot adott át Phenjan számára. Oroszország – dobpergés – 447 kecskét küldött az észak-koreai Rason városába. A kecskék, amelyeket az oroszországi Leningrád régióból exportáltak, az Oroszország által Észak-Koreába szállítani kívánt haszonállatok első tételét jelentik. A kecskék tejtermékekkel fogják ellátni a helyi gyerekeket, hogy enyhítsék Észak-Korea élelmiszerhiányát, amelyet főként a kormány politikája okoz – fogalmazott a Politico.

A Human Rights Watch adatai szerint Észak-Koreában a 25,9 millió ember él, amiből 10,7 millió alultáplált. Ráadásul a gyerekek 18 százalékának növekedési és fejlődési zavarai vannak a krónikus alultápláltság miatt. ”A kormány Nampho város környékén nagy kapacitású kecskefarmot építtetett. Ennek eredményeként zökkenőmentesen tudják biztosítani a tejtermékeket a környéken élő gyermekek számára.” – jelentette az észak-koreai Koreai Központi Hírügynökség.

Oroszország a 2022 februárjában végrehajtott teljes körű ukrajnai inváziója óta összebarátkozott Észak-Koreával. Az ország nyíltan támogatta az Ukrajna elleni támadást, és azzal vádolták, hogy fegyvereket szállított az oroszoknak. Korábban mindkét nemzet vezetője tagadta ezt az állítást. Azonban a két vezető nemrégiben aláírt egy megállapodást, amely „kölcsönös segítségnyújtásra kötelezi őket az egyik fél elleni agresszió esetén”. Az orosz állami média szerint ez része egy széles körű szerződésnek, amely az oktatástól a mezőgazdaságon át a turizmusig mindenre kiterjed. Azaz akár a fegyvereket is magában foglalhatja.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés