ACNEWS

Kegyetlenül drága lesz a rántott hús

rántott hús (Fotó: shutterstock)
rántott hús (Fotó: shutterstock)
Hatalmas felháborodást keltettek a sertéstenyésztésre vonatkozó szigorító szabályozások. Sokan a szeretett ételüket, a rántott húst féltik a legjobban, hiszen a következő áremelkedés már a küszöbön áll és jócskán hatással lehet a panírozott gyönyörre.
Hirdetés
Ad image

A politika eddig is jelen volt a kocsmákban, de most begyűrűzhet az éttermek és a gyorskiszolgálók közbeszédébe is. 5 eurós, azaz 2000 forint körüli összeggel emelkedik a sertéshús kilós ára. Felső-Ausztriában már érvénybe is lépett az emelés. A Heute a bécsieknél érdeklődött, hogy felderítsék mi a helyzet a szomszédos ország más pontjain. Az osztrák lap a legendás bécsi belvárosi vendéglő, a Bastei Beisl tulajdonosát kérdezte, hogy szerinte vajon az áremelés milyen hatással lesz a rántott hús fogyasztásra.

A rántott hús nemzeti kincs

„Az állatjólét nagyon fontos számunkra, vendéglősök számára. Az állatoknak méltósággal kell élniük. Az utóbbi időben megváltoztak a vendéglátóipar prioritásai, a minőség egyre fontosabbá vált. Lehetséges, hogy a hús mostantól drágább lesz”

– fejtette ki a portálnak Erwin Scheiflinger, aki egyáltalán nem tart attól, hogy az áremelés hatással lesz a rántotthúsfogyasztási szokásokra.

„A rántott hús a nemzeti kincsünk és nem engedjük, hogy bárki elvegye tőlünk, még akkor sem, ha 20 vagy 30 centtel többe kerül” – tette hozzá nevetve a tulajdonos, aki elmondta, hogy ez a 20-30 centes emelkedés azt jelentené, hogy a Bastei Beisl 18,10-18,20 eurós áron, azaz 7500 forint körüli összegért tudja majd adni a rántott húst. Azonban nem csupán az új, állatjóléti irányelv az egyetlen oka az áremelkedésnek.

rántott hús (Fotó: shutterstock)
Egy adag rántott hús akár 7500 forintba is kerülhet majd (Fotó: shutterstock)

Nem mindegy az sem, hogy disznó vagy borjú

„Az energia- és személyzeti költségek is emelkednek. Természetesen örülök az alkalmazottjaim többet keresnek, de végső soron ezt a fogyasztó fizeti meg” – mondta Scheiflinger, majd elárulta, hogy az sem mindegy milyen húsból készül az osztrákok kedvenc étele.

„Az osztrák a disznós típus, ez messze a legnépszerűbb étel, legalábbis a helyi vendégek körében. Sok turista bécsi szeletet ( a bécsi szelet hagyományosan borjúból készül) is rendel, ilyenkor meg kell kérdeznünk, hogy melyik állatból készüljön a rántott hús, mivel akár tíz eurós árkülönbségek is lehetnek”

– tette hozzá Erwin Scheiflinger, aki arra is kitért, hogy a turistáknál lényegesen kisebb szerepet játszik a pénzt, mint a helyi vendégeknél.

(via)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elindult az ACNews YouTube csatornája!

Mi vár rád a csatornánkon? Izgalmas, folyamatosan frissülő tartalmak, sztárinterjúk és aranyos kiskutyák!