ACNEWS

Élve égettek el egy munkást a kemencében

Fotó: pixabay
Fotó: pixabay
A férfi csapdába esett egy hatalmas ipari kemencében, és szörnyű halált halt, miközben a munkatársai pár méterrel arrébb dolgoztak.
Hirdetés
Ad image

Az 54 éves Alan Catterallnak az volt a feladata, hogy a Cheshire állambeli Pyranha Mouldings kajakgyártó üzemben műanyagot tisztítson a kemence oldaláról. A munkatárs Mark Francis, aki nem tudta, hogy Alan még mindig bent van, bekapcsolta a sütőt.

Ahogy a hőmérséklet emelkedett Alan kétségbeesetten próbált kiszabadulni. Egy feszítővassal verte a kemence falát, hogy felhívja valakinek a figyelmét. A falak lassan vörösen izzottak fel, a kezében tartott vasat pedig nem tudta tovább tartani. Később a cipője is megolvadt, a hőmérséklet pedig már akkora volt, hogy levegőhöz sem jutott.

Mindeközben a zajos gyárban pár méterrel odébb folytatódott a munka.

Alan fájdalmában sikoltozva és az ajtót dörömbölte, és minden egyes ütésnél a bőre hozzászakadt a falhoz. Végül összeesett a földre elképzelhetetlen fájdalmában, miközben élve főtt. Végül lángra kapott, és mikor már a fekete füst beborította a helységet, akkor jöttek rá, hogy nagy baj történt.

Martin Heywood, a Health and Safety Executive munkatársa kifejtette: „Az ajtók úgy voltak beállítva, hogy automatikusan bezáródjanak, amikor az áramellátást visszakapcsolják, ami azt jelentette, hogy nagy volt a kockázata annak, hogy valaki bent reked.”

A cég műszaki igazgatóját, Peter Mackereth-et a szörnyű incidenssel kapcsolatban két munkavédelmi szabálysértésben találták bűnösnek – írja a DailyStar.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés