ACNEWS

2024. July 15.   |   Henrik, Roland napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Kenguru tartja rettegésben a kadarkútiakat

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Napokig grasszált az erszényes Kadarkúton. A helyiek csak fogták a fejüket, mikor a kertjükben viszontlátták. Az állat rugása akár halálos is lehet.
Hirdetés
Ad image

A fiatal kenguru néhány napja bukkant fel a kadarkúti a konyhakertekben. Kárt nem tett a veteményesben, de a helyiek nem igazán értették, hogy került hozzájuk az Ausztráliában elterjedt állat. A kifejlett példányok páros lábas rúgása akár halálos is lehet.

„Ma reggel itt a járdán látta a szomszédom, de én előtte hátul a kertben. Ott volt a kukoricánál. Azt olvastam, hogy szereti a cseresznyefa levelét, és itt vannak is gyümölcsfák. Tegnap este a szomszéd kertjébe ment be, akinek birkái vannak. Láttam, hogy az egyik birka elkergette, egészen a villanypásztor végéig futott utána” – mesélte a helyi Csizmadia Gábor.

A somogyi falú egyik lakosnak sikerült is elfognia a kengurut, de csak rövid időre.

„Elfogtam, ott hátul a kertben. Nem tudott elfutni előlem, mert belegabalyodott az aljnövényzetbe, így meg tudtam fogni. De hiába, nem sokkal később megszökött” – mesélte Istvánfi László, akit csak Csigaként ismernek a helyi italozóban.

„Tiszta Ausztrália ez a Kadarkút!” – tette hozzá egy arra járó postás a sonline.hu-nak.

Később fény derült arra, hogy az állat egy helyi lakoshoz, Borda Róberthez tartozik. Elmondta, hogy akkor szökött meg a kenguruja, amikor elkészült a család kedvencének új kifutója és be akarták oda tenni. Az új kifutó éppen azért készült, hogy az erszényes állat ne tudjon meglógni, ha vihar van vagy kóbor kutyák zavarják meg nyugalmát. Az erszényest végül este sikerült befogni. Ki tudja meddig…

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés