ACNEWS

Kénsavban oldotta fel megölt apja hulláját

Fotó: Illusztráció / Pexels
Fotó: Illusztráció / Pexels
Súlyosbítanák büntetését a debreceni apagyilkosnak, aki különös kegyetlenséggel bánt szülője holttestével.
Hirdetés
Ad image

A gyilkos az apjával régóta konfliktusos kapcsolatban állt. Egy este, apa és fia egy borsodi településen lévő lakásban italoztak, melynek során szóváltás alakult ki közöttük. A vita hevében az apa megfogott egy kalapácsot és azzal fenyegetőzve közelített a fiához, aki ököllel arcon ütötte. Az ágyra eső apa kiejtette kezéből a kalapácsot, majd annak megszerzése érdekében dulakodtak. Végül a fiú a kalapáccsal fejen ütötte az apját, majd amikor észlelte, hogy a férfi még életben van, ismét nagy erővel fejen ütötte.

Az apagyilkos internetes rákeresés eredményeként úgy határozott, hogy szülője testét kénsavban fogja feloldani. Rendelt ezért 100 liter kénsavat és egy 200 literes hordót. Ezt követően a holttestét több darabra vágta, majd a testrészeket a hordóba öntött kénsavba helyezte. A tettére úgy derült fény, hogy néhány nap elteltével az apa eltűnése miatt a szomszéd értesítette a rendőrséget.

A fiú a bűncselekmény elkövetését beismerte, azt azonban tagadta, hogy a holttestet feldarabolta. A Miskolci Törvényszék emberölés bűntette miatt 7 év börtönbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte.

Az ítélet ellen a fiú a védőjével erős felindulásból elkövetett emberölésre hivatkozva a kiszabott büntetés enyhítéséért fellebbezett. Az ügyészség a büntetés súlyosítását kérte. A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség a súlyosításért bejelentett ügyészi fellebbezést fenntartotta, egyben a védelmi fellebbezések elutasítását indítványozta.

A vádlott a cselekmény után végig higgadtan, tudatosan cselekedett, ezért az erős felindulásból elkövetett emberölés kizárható. Ahelyett, hogy segítséget kért volna, nyomban azon kezdett el gondolkodni, hogyan tudna a felelősség alól mentesülni, így az apja holttestét eltüntetni és az országot elhagyni. A fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint a vádlott büntetlen előéletének túlzott jelentőséget tulajdonítva szabott ki az elsőfokú bíróság indokolatlanul enyhe büntetést, ezért indítványozta a büntetés jelentős súlyosítását. Másodfokon az ügyben a Debreceni Ítélőtábla dönt – írja az ugyeszseg.hu.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés