ACNEWS

2024. September 19.   |   Vilhelmina napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Kern Andrást tahónak nevezte a II. kerületi polgármester

A 75 éves színészt nem érdekli a büntetés, szembe megy a szabályokkal - fotó: MTI
A 75 éves színészt nem érdekli a büntetés, szembe megy a szabályokkal - fotó: MTI
A politikus a FB oldalán üzent a Kossuth-díjas színésznek: a tahóparkoló autók kerülgetése nem a gyalogosok feladata.
Hirdetés
Ad image

Úgy tűnik, a 75 éves Kern Andrást rendszert csinál abból, hogy egy budai pékség előtt szabálytalanul, a a zebrára ráhajtva átlósan leparkol a járdán. Mint azt a Blikk megírta, olvasói másodszor fotózták le a színészt az ominózus pékség előtt. Az eset annyira csípte Őrsi Gergely, a második kerületi polgármester szemét, hogy a Facebook oldalán üzent a szabálytalankodó színésznek.

Fizessen magától büntetést

„A szabályok mindenkire vonatkoznak. A közelmúltban egy ismert művész úgy gondolta, megállhat a Margit körút egyik legforgalmasabb szakaszán a járdán. Mivel az autósok szűk, szabályokkal nem törődő kisebbsége miatt a Margit körút járdáit mindenhol parkolásgátló növényládákkal és oszlopokkal védjük, csak a zebrán keresztülhajtva tudta megközelíteni a pékséget, immár legalább második alkalommal” – írta a polgármester.

Így folytatta: „Ezzel az ismert művész veszélyeztette a zebrán áthaladó gyalogosok biztonságát, akiknek nem feladata tahóparkoló autók kerülgetése. De veszélybe sodorta a Margit körúton szabályosan haladó autósokat is, akik szintén nem számítanak a gyalogátkelőről kitolató autóra… A lehető leghamarabb ide, a járda közepére is ki fogunk helyezni egy szép, virágokkal teli parkolásgátló növényládát. Mivel fénykép alapján bírságot kiszabni nem tudunk, szép gesztus lenne, ha Művész úr csatlakozna a bírság díjával a biztonságos, esztétikus megoldáshoz. Várjuk felajánlását! Ahogy fellépünk traffipaxok telepítésével a száguldozók ellen, ahogy pofátlanító autót vásároltunk a rendőrségnek, ugyanúgy fogjuk ezt a helyzetet is orvosolni.”

Kocsisort került a síneken

Kern Andrást már korábban is megbüntették a rendőrök, mert pofátlanul megsértette a KRESZ-t. Hét éve éppen a Blikk tette közzé, hogy úgy próbált előnyt szerezni, hogy a villamossíneken hajtott végig az egész Margithídon, így kerülte a dugóban álló kocsisort. Végül a rendőrök lemeszelték. A színész a lapnak azt nyilatkozta, hogy előadásra sietett, és ha kell, újra elkövetné a szabálysértést. Persze a mostani szabálytalan parkolás miatt az olvasók azonnal reagáltak a polgármester Facebook oldalon.

„Kern úr jól lejáratta magát…” – írta Tamás.

„Az ismert művész Kern András (?), aki ezt rendszeresen megteszi annak ellenére, hogy már volt róla újságcikk egy éve rendőrségi eljárás….” – tette hozzá Péter.

Kivételnek érzi magát a „művész úr”, pedig semmi oka rá. Fukar alak, tuti nem fog beszállni a virágtartó költségébe” – vélte Dániel.

Pofátlanság, pontosan neki kéne példát mutatnia” – fakadt ki Gizella.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés