ACNEWS

Kerti törpés trükkel dolgoznak manapság a betörők

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Ártatlan ötlet, van, aki még örül is majd neki - ne tegye.
Hirdetés
Ad image

Az unokázós csalás után a kerti törpéké és a kis műanyag csíkoké a jövő. Ha elutazol, mindenképpen kérj meg valakit, hogy naponta legalább egyszer nézzen el a házadhoz. Hívd fel a figyelmét arra is, ha egy kerti törpét talál az ajtód előtt, azonnal távolítsa el. Nyugi nem azért, mert bomba lehet benne, de attól még veszélyes. A kerti dísz ugyanis nem az új szomszéd ajándéka, ennél sokkal agyfúrtabb célt szolgál.

Betörők helyezik el őket. Hogy miért? A válasz olyan egyszerű, hogy pont ezért az eszedbe sem jutna. Ahol azt látják, hogy a törpék sokáig kint vannak az ajtó előtt, az annak a jele, hogy senki sincs otthon. Ekkor lecsapnak és kirabolják a házat.

Vannak olyan rablók is, akik nem ennyire fantáziadúsak, vagy szimplán nem invesztálnak kerti törpékbe. Ők csak kis műanyag csíkokat csíptetnek a teraszok és a bejáratok ajtajára. Ha a csíkok néhány nap múlva is ott vannak, az azt jelenti, hogy az ajtót régóta nem nyitották ki. Ez pedig annak a jele, hogy senki sincs otthon – írja a blick.ch.

A műanyag csíkok mindössze néhány centiméteresek, és szemmel alig észrevehetőek. Nézz jól körbe minden nap, illetve elutazásod esetén kérd meg a szomszédod vagy egy ismerősöd ugyanerre.

Amennyiben valaki a fenti két megoldás valamelyikével találkozik, illetve fogpiszkálót vagy falevelet talál a bejárait ajtó és a keret között, legyen nagyon óvatos. És persze hívja azonnal a rendőrséget, mert biztos, hogy betörők garázdálkodnak a környéken.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés