ACNEWS

Keserű évkezdés: Hosszú Katinka gyászol

Kilencvenéves korában hunyt el a háromszoros olimpiai bajnok nagypapája.


 

Hirdetés
Ad image

Kilencvenéves korában hunyt el a háromszoros olimpiai bajnok nagypapája.

 

Kilencvenéves korában elhunyt Bakos László, Hosszú Katinka nagyapja. A szomorú hírt maga az olimpikon osztotta meg a közösségi oldalán.

„90 év. Életévekben számolva nem kevés. És mégis, ha a Nagypapámról van szó – a pótolhatatlanságot jelenti.
Nem tudom, mikor tett először a medencébe, régen, valamikor az emlékeim előtt. A naponta ismétlődő események megmaradtak: a biciklizés az uszodába, a megúnhatatlan edzések, a vacsora alatti beszélgetések és igen, alig vártam, hogy másnap legyen és kezdődjön minden újra. Akkor és most is úgy tűnt, mindez egy véget nem érő kirándulás: kudarcok, próbatételek, sikerek. Észre sem vettem a kemény munkát, mert a derűt a következetességgel, a kitartást a játékkal kötötte össze. Én keltem hajnalban, de hogy ez nem csak szenvedés volt – Neki köszönhetem. Én úsztam a hosszakat, de hogy ez játék volt – Neki köszönhetem. Az érmeket az én nyakamba tették, de – ezeket Neki köszönhetem. Minden versenyemet végignézte, a tanácsai pontosak és racionálisak voltak.

„Még öt ugrás!” – mondta, mikor nem akartam kijönni a medencéből. Ötször tűnt úgy, hogy nem adja fel, erős volt.
Nagyon szeretlek Papa, köszönök mindent, mindig velem leszel!” – írta Hosszú Katinka szívbemarkoló Facebook bejegyzésében, amelyből kiderült, hogy Bakos László nevelőedzőként is egyengette unokája karrierjét.

 

 

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés