ACNEWS

Késsel hátba szúrta a miskolci ápolónőt egy bekattant beteg

Az igazság ezúttal nem az áldozatot védte/fotó: MTI
Az igazság ezúttal nem az áldozatot védte/fotó: MTI
Az ápolónő hátából kiállt a kés, amikor kollégái a kórteremben rátaláltak. Támadója egy év börtönt kapott, felfüggesztve.
Hirdetés
Ad image

A Miskolci Törvényszék közleménye szerint az ápolónő vércukor-ellenőrzésre ment Miskolcon a BAZ Vármegyei Kórház traumatológiai osztályán fekvő, 69 éves asszonyhoz. Amikor hátat fordított a betegnek, a néni minden előzmény nélkül hátba szúrta őt egy késsel. Az ápolónő segítségért kiáltott, a kórházi dolgozók ezután rohantak be a kórterembe. Ott megdöbbentő látvány fogadta őket: a vérző ápolónő derekából kiállt a kés.

A bíróság felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette miatt egy év börtönre ítélte a támadót, azonban a szabadságvesztés végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztve. Pedig az ápolónő a szúrás következtében 8 napon túl gyógyuló, maradandó fogyatékosságot eredményező sérülést szenvedett.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlott idős korát, büntetlen előéletét, a cselekmény elkövetése óta bekövetkezett jelentős időmúlást. És a vádlott orvos-szakértő által megállapított kóros tudatzavarát, mely súlyos fokban korlátozta a cselekmény következményeinek felismerésében, míg súlyosító körülményt nem talált. Az ítélet nem jogerős.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés