ACNEWS

2024. July 03.   |   Kornél, Soma napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Készültségben az amerikai hadsereg – Európában

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Sajtóértesülések szerint kontinensünk amerikai katonai bázisain fokozott készültségben vannak a terrorizmus veszélye miatt.
Hirdetés
Ad image

A Pentagon a hétvégén a második legmagasabb biztonsági szintet hirdette ki a bázisokon. Ez a biztonsági szint, az úgynevezett Force Protection Condition Charlie. A Charlie erővédelmi állapot akkor lép életbe, ha közvetlen terrorfenyegetettséget feltételeznek.

„Vannak olyan hiteles információk, amelyek az amerikai támaszpontok elleni támadásra utalnak az elkövetkező egy-két hétben” – mondta egy védelmi tisztviselő. A Pentagon kezdetben nem reagált a megkeresésekre.

A fenyegetés jellege továbbra is tisztázatlan maradt. A Fox News által idézett tisztviselő azt mondta a műsorszolgáltatónak, hogy ez nem kapcsolódik a franciaországi parlamenti választásokhoz – idézi a krone.at.

Az amerikai hadsereg stuttgarti székhelyű Központi Parancsnoksága (EUCOM) nem kívánt nyilatkozni a fegyveres erők által hozott konkrét védelmi intézkedésekről. Egy szóvivője azonban elmondta, hogy az EUCOM folyamatosan felülvizsgálja a külföldön állomásozó amerikai hadsereg biztonsága szempontjából fontos különböző tényezőket. „Ezen erőfeszítések részeként gyakran hozunk további intézkedéseket katonai személyzetünk biztonságának garantálása érdekében” – mondta a szóvivő. Részleteket nem kívántak közölni.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés