ACNEWS

Két év múlva internet lesz a Holdon

A világűrben is nézhetjük a kedvenc sorozatainkat.

Hirdetés
Ad image

A világűrben is nézhetjük a kedvenc sorozatainkat.

Az egyik legnagyobb mobiltelefon gyártó cége, arra készül, hogy 4G hálózatot építsen ki a Holdon.

A Nokia rendszerét az Intuitive Machines IM-2 küldetése során fogják telepíteni, amelyet a tervek szerint novemberben indítanak a SpaceX Falcon 9 rakéta fedélzetén.

A fejlesztés fontos támpontja lehet a NASA jövőbeni Artemis-küldetéseinek, amelyek végső célja egy tartós bázis kialakítása a Holdon.

Mindehhez egy olyan 4G kommunikációs rendszert fejlesztettek ki, amely ellenáll majd az űrben uralkodó zord körülményeknek.

Mindezt 2025-re tervezik, amikor a NASA két űrhajóst küld majd a Hold felszínére.

2020-ban a NASA a Nokiát választotta ki erre az ambiciózus projektre, és 14,1 millió dolláros támogatást nyújtott számukra. A vállalat azt tervezi, hogy a leszállóegység rövid és nagy hatótávolságú kommunikációs képességeit különböző közelségekben teszteli, néhány száz métertől két-három kilométeres távolságig. Ez a hálózat a cég szerint létfontosságú lesz az emberi jelenlét fenntartásához a Holdon és a Marson egyaránt.

Thierry Klein, a Nokia Bell Labs vállalati és ipari automatizálási kutatólaboratóriumának vezetője azt mondta, hogy az űrhajósok számára ugyanolyan hozzáférést biztosítanak majd a technológiához az űrben, mint a Földön. Így akár sorozatot is nézhetnek vagy akár posztolhatnak a Facebookra.

A projektek egyik fő célja egyébként az lesz, hogy jeget találjanak a Holdon, mely lélegezhető oxigént, iható vizet és rakétaüzemanyagot biztosít majd az asztronautáknak – számolt be róla a gizmochia.com.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés