ACNEWS

Két műtét mentette meg Mária életét, pedig csak fogorvosnál járt

Mária nem sejtette, milyen kálvária vár rá Fotó: Pixabay/illusztráció
Mária nem sejtette, milyen kálvária vár rá Fotó: Pixabay/illusztráció
Több mint két éve, hogy eltávolították az ügyintéző bölcsességfogát, azóta valóságos rémálom lett az élete.
Hirdetés
Ad image

Dehogy sejtette Kárpátiné Mária, amikor két és fél éve gyanútlanul beült egy magánklinika fogorvosi székébe, hogy akár az életébe is kerülhet a beavatkozás. Eredetileg csupán a bölcsességfogát kellett eltávolítani, de a szövődmények miatt néhány nappal később kórházba került. Ahol két életmentő műtéten esett át.

Mária 8 hónapig eltorzult arccal élt, az egészségét soha nem nyerte vissza Fotó: Kárpátiné Mária

A műtét után beszélni se tudott

 „A bölcsességfogam miatt bedagadt az arcom, zsibbadt az állkapcsom, ezért döntöttem úgy, hogy fogorvos-szájsebészhez megyek – mesélte Mária az AcNews-nak. – Az interneten bukkantam rá a magánrendelőre. Emailen keresztül közölte a fogorvos, hogy 70 ezer forint lesz a feltárás, és az egyéb költség. Fél órás volt a beavatkozás. Két nap múlva belázasodtam, se enni, se inni, se beszélni nem tudtam. Amikor a tünetek miatt visszamentem a rendelőbe, a műtétet végző orvos nem volt ott. Egy másik doki vizsgált meg, és annyit mondott: nem tudja, mitől dagad az arcom. Menjek vissza a kezelőorvosomhoz.” Mária még aznap este kórházba került, ahol életmentő műtéten esett át. Mint kiderült, műtéti gyulladásos szövődményt kapott, ami halált is okozhatott volna.

Nyolc hónap után jött rendbe az arca

„Nem javult az állapotom, ezért újabb négy nap múlva ismét megoperáltak. Két hétig feküdtem a kórházban, 8 hónap volt, mire úgy, ahogy helyrejött az arcom” – tette hozzá Mária. Mint mondta, végleges idegsérülést szenvedett. A beavatkozás műtéti kockázatáról a kezelőorvosától nem kapott tájékoztatást. Mária korábban a NAV végrehajtási osztályán dolgozott ügyintézőként. A fogműtét óta neurológiára jár, pszichológus és pszichiáter kezeli, hogy feldolgozza a történteket.

„Bepereltem a rendelőt és a műtétet végző orvost is. Nyolc millió forint sérelemdíjat és havi 190 ezer forint járandóság-kiegészítést kértem” – tette hozzá Mária. A tárgyalás március 7-én lesz a Fővárosi Törvényszéken.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés