ACNEWS

Két napig furikázott Sanyika holttestével a megzavarodott nevelőanya

A nyomozók arra keresik a választ, hogyan juthatott ki az udvarra az 1 éves Danika/Fotó: police.hu
A nyomozók arra keresik a választ, hogyan juthatott ki az udvarra az 1 éves Danika/Fotó: police.hu
Hirdetés
Ad image

Az elhunyt kisfiú húga orvosi megfigyelés alatt van, a nevelőanyát pedig segítségnyújtás halált okozó elmulasztásával gyanúsítja a rendőrség.

Az egész országot megrázta a kétéves Sanyika szívfacsaró története. A kisfiút a hétvégén találták meg holtan a nevelőanyja autójának csomagtartójában.

Állítólag Sanyikát a nevelőanyja április 12-én este megetette, a gyerek azonban félrenyelt, és megfulladt a lakásban. A nő orvosi vagy egyéb segítséget nem kért. A Telex megkereste a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség szóvivőjét, aki részletesen beszámolt a gyanúsítás lényegéről.

„Másnap hajnalban a nő az elhunyt gyermeket betette a gépkocsija csomagtartójába, míg annak másfél éves húgát a gyermekülésbe ültette, majd két napig Nyíregyházán és környékén autózott. 2023. április 15-én a hajnali órákban a nő férje és apósa találtak rá a város határában, majd bekísérték a Nyíregyházi Rendőrkapitányságra” – írta dr. Szilágyi László főügyészségi csoportvezető ügyész.

Egyelőre nem vették őrizetbe a nevelőanyát, csupán kihallgatták. Sanyika húgát azonban a nyíregyházi kórházba vitték megfigyelésre. Rajta egyelőre nem találtak olyan sérülést, ami alapján sértettnek számítana az ügyben.

„A nyomozás további feladata azt tisztázni, hogy bántalmazták-e a gyerekeket. Az elhunyt gyermeken lévő külsérelmi nyomok, sérülések vizsgálata az orvosszakértő feladata” – áll a tájékoztatásban.

A kisfiú vér szerinti nagymamája ma reggel az AcNewsnak azt mondta, nagyon sajnálja, hogy olyan körülmények között élnek, hogy abban nem tudták felnevelni a kisfiút.

„A gyámhatóság azzal indokolta a döntést, hogy szegények vagyunk, koszosak a falak és a bútorok. Elismerem, szegénységben élünk, de azt nem gondoltam, hogy csak a temetésén látom viszont a kisunokámat” – zokogta az AcNews-nak Julianna, Sanyika nagymamája.

„A lányom szombaton sírva telefonált az anyaotthonból, hogy meghalt a Sanyika. Még most sem tudom elhinni. Hiszen pont azért vették el tőlünk, hogy jobb sorsa legyen, mint amit mi biztosítani tudunk neki. Azonnal Nyíregyházára mentem, de nem találtam otthon a nevelőszülőket. Egy panelházban laknak, csöngetésünkre a szemközti szomszéd kijött, és elmondta, hogy a lakásból állandó gyereksírás hallatszott. Az én unokáimé” – mondta az asszony.

Ahogy korábban az AcNews írta, a gyerekek édesanyja egy 17 éves ilki lány, aki egy éve egy nyírségi anyaotthonban van legkisebb gyermekével. Másik két gyermekét januárban emelték ki a családból.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés