ACNEWS

Kétmilliós vérdíjat fizetnek egy bajai rendőrért

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu
Bartos Nándort embercsempészés, valamint hivatali visszaélés miatt körözik - feltehetően még rendőrként követte el tetteit.
Hirdetés
Ad image

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője bruttó kétmillió forint nyomravezetői díjat tűzött ki Bartos Nándor elfogásának elősegítése érdekében. Az összeg 2022. május 10-én még csak bruttó ötszázezer forint volt, ezt módosították most.

A Bajai Rendőrkapitányság körözési eljárást folytat – a Szegedi Törvényszék elfogatóparancsa alapján – üzletszerűen elkövetett embercsempészés, valamint hivatali visszaélés bűntett elkövetése miatt körözött – Bartos Nándor 39 éves bajai lakos felkutatása és elfogása céljából – írja a blikk.hu.

A közlemény nem említi, de a Magyar Hang tavaly májusi cikkből kiderül, hogy az eddig sikertelenül körözött férfi korábban rendőr volt. A Police.hu-ról a lapba akkor belinkelt, ma már nem élő oldal szerint Bartos rendőrzászlós volt, a bajai kapitányság körzeti megbízottjaként dolgozott. A Magyar Hang akkor megkereste a megyei főkapitányság sajtóosztályát, ahol nem cáfolták az értesülésüket. A lap szerint így a körözés szövege arra utal, hogy Bartos még rendőrként vehetett részt az embercsempészésben, illetve segíthette az embercsempészeket.

Bartost tavaly és idén is szerepel a legkeresettebb magyar bűnözők 10-es listáján.

Az elmúlt három évben a rendőrség által kifizetett legmagasabb összegű díjkitűzés bruttó 500 000 forint volt. A nyilvántartásban szereplő legmagasabb összegű nyomravezető díj két esetben 10-10 millió Ft volt – írja a penzcentrum.hu.

A rendőrség tájékoztatása alapján a díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki Bartos Nándor felkutatását közvetlenül elősegítő olyan információval szolgált, ami az elfogását eredményezi. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság fenntartja. A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett.

Kérjük, hogy aki a férfi jelenlegi tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, hivatali munkaidőben tegyen bejelentést személyesen a Bajai Rendőrkapitányságon, illetve bármely rendőri szervnél. Hívja a 112-es, díjmentes segélyhívó számot, illetve tárcsázza az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámát! – írja a police.hu.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés