ACNEWS

Kétórás kulturális műsor előzi meg Ferenc pápa miséjét a Hősök terén

Kétórás kulturális műsor előzi meg Ferenc pápa miséjét szeptember 12-én a Hősök terén - közölte a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) sajtóosztálya hétfőn az MTI-vel.

Hirdetés
Ad image

Kétórás kulturális műsor előzi meg Ferenc pápa miséjét szeptember 12-én a Hősök terén – közölte a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) sajtóosztálya hétfőn az MTI-vel.

A NEK-et lezáró, fél 12-kor kezdődő mise előtt fellép az erre az alkalomra 82 énekkarból szerveződött, 2100 tagú énekkar Sapszon Ferenc Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas karnagy vezetésével.

A zenei fellépők között lesz Sena Dagadu és Tóth Gabi énekesek, valamint a Jazzation acappella együttes.

A felvezető műsorban elhangzik Kubik Anna és Pindroch Csaba Jászai Mari-díjas színművészek tanúságtétele.

Az eseményen részt vesz továbbá a tokiói paralimpiai játékokról hazatérő két sportoló, Ekler Luca világcsúcstartó Európa- és világbajnok paraatléta és Dani Gyöngyi többszörös paralimpiai ezüst- és bronzérmes vívó.

A felvezető műsorban elhangzik Kodály Zoltán Budavári Te Deum című műve a Magyar Állami Operaház Énekkara és Zenekara előadásában, Kocsár Balázs főzeneigazgató vezényletével. Szólót énekel Miklósa Erika Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes, Megyesi Schwartz Lúcia, Boncsér Gergely és Palerdi András operaénekesek.

A 2020 őszéről elhalasztott Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust szeptember 5. és 12. között rendezik meg Budapesten. (MTI)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés