ACNEWS

2024. April 24.   |   György napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Így lehet bomba alakod kevés erőfeszítéssel

Fotó: Unsplash
Fotó: Unsplash
Kevéssé megterhelő edzésformák, amelyekkel gyors és garantált a fogyás.
Hirdetés
Ad image

Fogyj gyorsan a nagy intenzitású, de alacsony terhelésű edzésekkel, amelyekkel ráadásul ugyanannyi kalóriát égetsz el, mintha futnál. A következő néhány edzésforma pillanatok alatt megizzaszt.

Kettlebell

A kettlebell edzés nagyszerű módja annak, hogy az egész testben izmot építs. Ráadásul mivel a súlyozott öntöttvas gömbök szuper sokoldalúak, az összes kedvenc gyakorlatodba beépítheted őket.

Fotó: Unsplash

Kerékpározás

A szabadtéri kerékpározással könnyen, sok kalóriát égethetsz el anélkül, hogy megterhelő lenne. Amikor a kutatók edzett kerékpárosok egy csoportjával két 40 kilométeres tekerést végeztettek – egy beltérit és egy kültérit – azonos érzékelt terhelés mellett a kerékpárosok körülbelül 25%-kal több energiát termeltek, és a szívritmusuk közel 10 ütéssel/percenként magasabb volt. Vagyis több kalóriát égettek a szabadban, mint beltéren.

TRX

Jelentése teljes testtel végzett ellenállásos edzés, amely során egy felfüggesztés segítségével végzed a gyakorlatokat. Amikor a kutatók megmérték a felfüggesztett fekvőtámaszokat végző önkéntesek izomaktivitásának mértékét a hagyományos fajtával szemben, azt találták, hogy az aktivitás minden fontosabb felsőtest-izomban, beleértve a mellkast, a vállakat és a tricepszet, jelentősen magasabb volt, amikor a gyakorlatot a hevederekkel végezték. Ha még sosem használtad a TRX-et, kérj meg egy edzőt az edzőteremben, hogy mutassa meg neked néhány alapvető mozdulatot, hogy felpörgesd a kalóriaégetésedet.

Fotó: Unsplash

Úszás

A víz közel 800-szor sűrűbb, mint a levegő, így bár az úszás a végső, alacsony terhelésű edzés, minden, csak nem könnyű a testet a medence egyik oldaláról a másikra visszavinni. Az úszás és a gyaloglás egészségügyi és fittségi előnyeit 116 mozgásszegény nő esetében összehasonlítva a kutatók megállapították, hogy azok, akik 6 hónapon keresztül hetente háromszor úsztak, többet fogytak, javult a testösszetételük, karcsúsodott a csípőjük és a derekuk, illetve a koleszterinszintjük is jobban javult, mint azoké, akik ugyanennyi ideig hasonló gyaloglóprogramot végeztek.

Ellipszis tréner

Egyes gépeknek síbotszerű karfája van, így a felsőtest izmait is igénybe veheti, és felerősítheti a kalóriaégetést, miközben a karod, vállad és a felső hátizmodat is tonizálja. Bónusz: az elliptikus tréner jobban formálja a fenekedet, mint a fitneszgyaloglás.

Fotó: Unsplash

via

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés