ACNEWS

Kevés olimpiai aranyat jósolnak a magyaroknak az elemzők

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Öt aranyat jósolt a magyaroknak a párizsi olimpián a statisztikai elemzésekkel foglalkozó Gracenote, Tavalymég csak kettőt.
Hirdetés
Ad image

Frissités után is öt aranyat jósol a magyaroknak a párizsi olimpián a statisztikai elemzésekkel foglalkozó Gracenote. Tavaly novemberben még csak két első helyezést adott versenyzőinknek.

A legfrissebb előrejelzés szerint a francia fővárosban a magyarok 19 érmet gyűjthetnek, az öt győzelem mellé hét második és hét harmadik helyet szereznek, ezzel pedig a 13. helyen zárnak majd az éremtáblázaton.

 „Az éremszám remek, de ez a jóslás kategóriájába tartozik. Az látszik, hogy ha 10-11 aranyra vagyunk esélyesek, általában a fele-harmada be szokott jönni. Ha így nézzük, akkor majdnem stimmelnek a számok. De ez is csak tipp.” – mondta a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Gyulay Zsolt a Mandinernek.

A Gracenote az első három helyre változatlanul az Egyesült Államokat, Kínát és Nagy-Britanniát tette, az amerikaiaktól 125 érmet vár Párizsban, ebből 39 aranyat A második Kínának 33 győzelmet, összesen pedig 90 érmet jósol a statisztika, amely a harmadik briteknek 62 dobogós helyet és 14 aranyat ígér.

A házigazda franciák bő másfél hónappal az olimpiai rajt előtt összességében a negyedik pozícióra számíthatnak 55 éremmel, benne 29 arannyal, s az első hatba még Ausztrália (49 medál, 13 arany) és Japán (47, 12) fér be.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés