ACNEWS

Kezdődik: az egész fővárost el fogja lepni a szemét

Elrajtolt a 2023. évi budapesti lakossági lomtalanítási program a fővárosban.

Hirdetés
Ad image

Elrajtolt a 2023. évi budapesti lakossági lomtalanítási program a fővárosban.

A Budapesti Közművek keretein belül önállóan működő FKF Hulladékgazdálkodási Divízió munkatársai évente egyszer, külön díjazás nélkül, előre meghirdetett menetrend szerint minden budapesti háztartástól elszállítják a nagydarabos hulladékot.
    

Idén Csepelen, február 13-án kezdődött az éves program, majd Lipótváros, Víziváros, és a XVI. kerület következik – áll a közleményben.
    

A társaság kéri a lakosokat, hogy a lomtalanításra vonatkozó előírásokat tartsák be, és csak olyan holmit helyezzenek ki, amely nem károsítja a környezetet és nem gyűjthető szelektíven. Lomtalanítások alkalmával kizárólag nagydarabos hulladék, például elhasználódott bútorok, ágybetétek, szőnyegek helyezhető ki, azonban tilos a lomnak nem minősülő hulladékféleségek kihelyezése, mint a háztartási hulladék vagy a szelektíven gyűjthető csomagolási hulladék, elektromos és elektronikai hulladék, az építési és bontási törmelék. Kerülni kell továbbá a sitt, a föld, a síküveg, a zöldhulladék, a textil, az ipari vagy szolgáltatási tevékenységből származó hulladék, és a veszélyes hulladék kihelyezését is – fűzték hozzá.
    

A lomok elszállítását, majd az úttest megtisztítását a meghirdetett időpontban történő kihelyezést követő napon végzi a társaság, de az ingatlan előtti terület és járdaszakasz megtisztítása az ingatlan használójának a kötelessége.
    

A lomok kikészítésének időpontjáról és módjáról előzetesen, írásban tájékoztatják az érintett lakosságot, a budapestiek a „lomtalanítás Budapesten” (fkf.hu) weboldalon, térkép segítségével kerület/körzet szinten is tájékozódhatnak a lakcímükre vonatkozó lomkikészítési dátumokról – olvasható a  BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. közleményében.

MTI

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés