ACNEWS

Kézipoggyászként vitték Mozart hegedűjét New Yorkba

fotó: illusztráció / pixabay
fotó: illusztráció / pixabay
Hogyan lehet szállítani egy felbecsülhetetlen értékű hegedűt, amellyel Mozart számos remekművét komponálta? Úgy tűnik: kézipoggyászként.
Hirdetés
Ad image

Marife Hernandez jótékonysági rendezvényt szervezett New York-i otthonában az ausztriai székhelyű Salzburg Mozarteum Alapítvány tiszteletére. Az est fénypontjaként egy zenész egy 18. századi hegedűn játszott, ami valaha Mozarté volt – amin annak idején a bálokon játszott.

A hangszert gyakorlatilag lehetetlen lett volna biztosítani, ezért az alapítvány igazgatói (nagyon-nagyon) gondosan becsomagolták, és kézipoggyászként felsétáltak vele a New York-i járatra – írja a pagesix.

A Mozart Múzeum igazgatója a rendezvényen azt mondta: „Természetesen aggódtunk, és minden lehetséges módon megvédtük, de valójában az volt a legjobb, ha magunkkal visszük fel a repülőgépre.”

Az alapítvány elnöke utóbb azt mondta: „Tudjuk, hogy amikor Isten zenét hallgat, akkor Bach szól, de amikor hátat fordít, az angyalok Mozartot hallgatnak.” A több száz vendég között rengeteg híresség volt.

A Salzburg Mozarteum Alapítványé a világ legnagyobb gyűjteménye Mozart család eredeti leveleiből, portréiból és hangszereiből. 1880-ban az özvegy valamint két fia Mozart személyes tárgyai többségét az alapítványnak adományozta. Köztük a felbecsülhetetlen értékű hegedűt is.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés