ACNEWS

Kiadták a riasztást – hőgutát kapunk a héten

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
A mai naptól melegedés kezdődik, a hét közepétől a csúcsérték már mindenütt meghaladja a 30 fokot.
Hirdetés
Ad image

„Ma sok napsütésben lesz részünk, a gomolyfelhő-képződés csupán helyenként lesz erőteljesebb, így zápor, zivatar is inkább csak elvétve, nagyobb eséllyel a Dunántúlon fordulhat elő” – írta reggeli időjárás-előrejelzésében a HungaroMet, hozzátéve, hogy a maximumok már nagyrészt 29, 30 fok körül alakulnak.

Kedden a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés várható. Egy-egy futó záporon kívül érdemi csapadék nem lesz. A délies szél jobbára mérsékelt marad. A maximum 28 és 34 fok között valószínű. Magas középhőmérséklet miatt 6 megyére adtak ki első szintű (sárga) figyelmeztetést.

Szerdán napos, száraz időre van kilátás kevés fátyolfelhővel. Csapadék nem valószínű. Helyenként megélénkül a déli, délnyugati szél. Hajnalban általában 16 és 22 fok várható. A csúcsérték 30 és 36 fok között alakul. Aznapra 11 megyére első szintű, 3 megyére második szintű figyelmeztetés van érvényben magas középhőmérséklet miatt.

Csütörtökön alapvetően napos idő várható, amelyet időként megvastagodó fátyolfelhőzet zavarhat. Csapadék nem lesz. Néhol időnként megélénkülhet az északkeleti, keleti szél. Hajnalban 17-23, a délutáni órákban 30-37 fokot mérhetünk. 7 megyére első szintű, 5 megyére második szintű figyelmeztetést adtak ki magas középhőmérséklet miatt.

Pénteken sok napsütésre lehet számítani gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel. Csapadék nem valószínű. Több helyütt megélénkül, néhol megerősödhet a déli, délkeleti szél. A minimum hőmérséklet 17 és 24 fok között alakul. A csúcsérték 32 és 38 fok között lesz.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés