ACNEWS

Kib@szott Putyin, idióta Trump és barom Netanjahu – Biden becéző szavai

Joe Biden / Fotó: Shutterstock
Joe Biden / Fotó: Shutterstock
Joe Biden gyakran tett vulgáris megjegyzéseket a világ különböző vezetőiről. Legalábbis ez derül ki a hamarosan megjelenő botránykönyvből.
Hirdetés
Ad image

Bob Woodward jövő héten megjelenő, Háború című könyve újabb leleplezéseket hoz. A híres riporter, aki feltárta a Watergate-ügyként ismert, Nixon elnök illegális lehallgatásai körüli botrányt, várhatóan azt is elárulja majd, hogyan értékeli Biden az olyan világvezetőket, mint Netanjahu és Vlagyimir Putyin.

„Biden elnök Netanjahuval szembeni „frusztrációja és bizalmatlansága tavasszal tört ki, amikor a gázai háború egyre pusztítóbbá vált, és átterjedt Rafahra, az övezet déli részére, ahonnan sok menekült menekült” – írja Woodward.

Múlt héten Biden azt mondta, nem tudja, hogy az izraeli vezető azért késlelteti-e a közel-keleti békemegállapodást, hogy befolyásolja a 2024-es amerikai elnökválasztás kimenetelét.

Biden és Netanjahu csaknem 40 éve ismerik egymást. Kapcsolatuk azonban időnként kissé feszült volt, mert Netanjahu Biden riválisának, Donald Trumpnak egyik legfontosabb nemzetközi szövetségese.

Nem sokkal az ukrajnai invázió után a tanácsadóknak nyilatkozva úgy jellemezte az orosz elnököt, hogy „az a kib@szott Putyin” és „a gonosz megtestesítője”. A CNN amerikai hírtelevízió szerint, – amely részleteket szerzett a könyvből, – becenevet adott Donald Trumpnak, és „istenverte idiótának” nevezte őt.

Woodward leírja, hogy Biden nagyon dühös volt Netanjahura, és egyszer azt mondta: „Az a barom Bibi Netanjahu, egy rossz ember. Egy istenverte rosszfiú!”

Biden azon fáradoik, hogy Izraelt sakkban tartsa, miközben attól tart, hogy a harcok totális háborút váltanak ki a Közel-Keleten.

A Fehér Ház lekicsinyelte a könyv bemutatását, és Emilie Simons szóvivő az újságíróknak azt mondta: „Izrael állam iránti elkötelezettségünk szilárd. A vezetők nagyon őszinte és közvetlen beszélgetéseket tudnak folytatni, és az amerikai-izraeli kapcsolatok erősek.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés