ACNEWS

Kiderült a Szent Golyó titka

fotó: illusztráció / pixabay
fotó: illusztráció / pixabay
Nagy csalódás. Amit Siva isten szimbólumaként tiszteltek, az egy 66 millió évvel ezelőtt kihalt dino tojása.
Hirdetés
Ad image

Egy kőgolyóról, amelyet egy indiai családban generációkon át istenként tiszteltek, kiderült, hogy egy megkövült dinoszaurusz tojás. A kutatók szerint egy növényevő titanoszaurusztól származik, amely évmilliókkal ezelőtt élt Közép-Indiában.

A kutatók véletlenül találtak rá családra és az addig kőgolyónak feltételezett dologra, mert a régióban egy geológiai parkot akartak nyitni. A földművesek és a környező településeken élők is a Szent Golyót, a kőgolyót a hindu isten, Siva szimbólumaként, valamint a föld és az állatállomány őrzőjeként imádták – írta a krone.at.

A kövületekben gazdag területen már számos dinoszauruszcsontot, fogat és tojást találtak. Még januárban a kutatók a PLOS One tudományos folyóiratban számoltak be 92 titanoszaurusz fészekalj felfedezéséről, amelyek összesen 256 tojást tartalmaztak.

A titanoszauruszok az úgynevezett sauropoda dinoszauruszok fajokban és formákban gazdag csoportja volt. Főként a kréta időszakban éltek, és a sauropodák utolsó csoportjaként a kréta-tercier korszak határán, mintegy 66 millió évvel ezelőtt haltak ki, az összes többi nem madár dinoszaurusszal egy időben. Ezeknek az állatoknak a fosszíliáit az összes kontinensen felfedezték.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés