ACNEWS

Kiderült: ezért szorítjuk alvás közben lábunk közé a párnát

Fotó: Unsplash
Fotó: Unsplash
Sokan ösztönösen tesznek párnát a lábuk közé alvás közben, és mint az kiderült, ez nem véletlen.
Hirdetés
Ad image

Ha lefekszel aludni, akkor te is gyakran a kispárnádat ölelgeted, vagy éppen a két lábad közé teszed és úgy pihensz? Talán nem is hinnéd, de ez egyáltalán nem véletlen, ugyanis a tested okosabb, mint gondolnád. Ez a különleges „reflex” azért alakult ki az évszázadok során, hogy megóvjuk egészségünket, és elkerüljünk néhány alvással járó kellemetlenséget – írja a Femcafé.

Ezért hasznos számodra ez az alvási rutin:

Megelőzi a horkolást

A szakértők szerint a horkolás megelőzése céljából a leghatásosabb módszer a bal oldalon alvás, illetve egy párna a lábak közé, amellyel megemelkedik a csípő és enyhül a hátra nehezedő nyomás is. 

Javítja a vérkeringést

Ha párnát helyezel a lábaid közé, akkor könnyedebbé válik a vérkeringésed, jobban áramlik a vér a testedben, amivel elősegíted a szerveid megfelelő működését, valamint csökkennek a visszeres fájdalmak is. 

Enyhíti a térdfájdalmat

Gyakran felébredsz esténként a térdeid miatt? Akkor itt az ideje a kipróbálnod a párnás módszert. Ha az oldaladon fekszel, akkor tedd a lábaid közé, ha a hátadon, akkor a térdek alá. Ez a trükk segíthet ellazulni, és enyhíti a fájdalmakat is.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés