ACNEWS

Kígyóuborkát minden napra! Szuper a hatása…

A kígyóuborka elképesztően jót tesz a szervezetünknek, például a rák kialakulását is csökkenti.

Hirdetés
Ad image

A kígyóuborka elképesztően jót tesz a szervezetünknek, például a rák kialakulását is csökkenti.

Számos gyümölcsből és zöldségből minden nap kéne ennünk legalább egy kicsit, hiszen olyan egészséges tápanyagokkal vannak tele, amelyek elengedhetetlenek a szervezetünk egészséges működéséhez.

Köztudott, milyen jótékony hatásai vannak annak, ha minden nap megiszunk egy pohár citromos vizet vagy elfogyasztunk egy almát, azt azonban csak kevesen tudják, hogy napi egy darab kígyóuborka is rendkívül jótékony hatású tud lenni, ugyanis nemcsak hidratál és nyugtatja a bőrt, de sok más szempontból is hasznos. A femcafe.hu összeszedett öt olyan jótékony hatást, amit a kígyóuborka napi fogyasztásával érhetünk el.

  1. Azok, akik minden nap elfogyasztanak egy darab uborkát, jobban védve vannak a neurológiai betegségektől. A zöldség ugyanis fisetinben és foszforban gazdag. A kognitív betegségek kialakulása pedig részben a foszforhiánynak köszönhető.
  2. Az uborkának köszönhetően a túlsúlytól is gyorsabban megszabadulhatunk, hiszen magas víztartalma eltelít, emellett zsírtalan és alacsony kalóriatartalmú étel. Tehát, ha nagyon éhesek vagyunk, együnk meg egy egész kígyó uborkát – garantáltan elmúlik az éhség, és a hízással sem kell számolnunk.
  3. Az uborka fogyasztásával a rák kialakulásának kockázatát is csökkenthetjük a benne lévő flavonoidnak és fisetinnek köszönhetően. Már ez az egyetlen hatás is sokakat sarkallhat arra, hogy egyenek uborkát minden egyes nap!
  4. Az uborka tele van élelmi rostokkal és vízzel, melyek segítik az emésztésünket. A benne lévő vitaminok javítják az emésztőrendszer működését, napi egy darabbal pedig megoldhatók az bélmozgással kapcsolatos problémák is.
  5. Az uborkának köszönhetően a bőr ragyogóbb és simább lesz, mely a benne lévő temérdek vitaminnak, köztük a B-, és C-vitaminoknak köszönhető.
Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés