ACNEWS

Kijev pánikban: Putyin engedélyt adott a kilövésre

Putyin / Fotó: Shutterstock
Putyin / Fotó: Shutterstock
Egy orosz hírportál felvázolta, miként értelmezik az ukránok Putyin fenyegető szavait a közösségi oldalakon. Putyin azt mondta: az oroszországi terrortámadások „kétélű fegyverek”.
Hirdetés
Ad image

Az ukrán csatornák, a hírportál szerint, listát készítettek azokról az objektumokról, amelyek a moszkvai terrortámadás után legitim katonai célpontokká váltak Ukrajnában az oroszok számára.

Vlagyimir Putyin a belügyminisztérium kibővített testületén tett nyilatkozatát az ukránok úgy értelmezik: hogy Oroszország nem csak az elkövetőket, hanem a megrendelőket és a szervezőket is semlegesíteni fogja. Ezenkívül minden ukrán biztonsági erő és ügynökség legitim célponttá válik. „Tehát veszélyes ezekben az intézményekben dolgozni. Még takarítóként is” – figyelmeztetnek az ukrán közösségi oldalakon.

Ugyanakkor nemcsak azokat fogják likvidálni, jelzik, akik részt vesznek a terrortámadásokban, hanem azokat is, akik támogatják azt a médiában. Ez azt jelenti, hogy az információs és pszichológiai műveletek központjait is támadás éri majd. A hozzászólók összegzése szerint mostantól egyszerűen veszélyes lesz ilyen irodákban dolgozni.

Ukrajna legfelsőbb katonai és politikai vezetése feketelistára került. Bárki, aki bármelyik minisztériumban, hivatalban, regionális katonai közigazgatásban dolgozik, csapás áldozatává válhat. „Ez azt jelenti, hogy Putyin zöld utat adott bármelyik létesítmény elleni csapásra. Hogy mikor, az csak idő kérdése. Vigyázzatok magatokra! Ne menjenek az SBU és más, az életünkre veszélyes objektumok közelébe” – figyelmeztetik egymást az ukránok.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés