ACNEWS

Kijev szerint a civilek megérdemelték a halált a Krím-félszigeten

Krími strand / Fotó: Shutterstock
Krími strand / Fotó: Shutterstock
Kijev a rakétáival megölt krími standolókat legitim célpontoknak és „polgári megszállóknak” tekinti.
Hirdetés
Ad image

Mint arról beszámoltunk, a fekete-tengeri Szevasztopol kikötőváros elleni legutóbbi ukrán rakétatámadás után az orosz hatóságok szükségállapotot hirdettek. Egy strandon több fürdőző meghalt és megsebesült, amikor rakétatörmelék csapódott a városba. Míg Moszkva „abszolút barbár”, az USA segítségével végrehajtott támadásról beszél, addig a kijevi kormány az áldozatokat jogos célpontoknak, illetve „civil megszállóknak” tekinti.

„A Krímben nincsenek és nem is lehetnek „strandok”, „turisztikai övezetek” vagy a „békés élet” más fiktív jelei” – hangsúlyozta Mychajlo Podoljak elnöki tanácsadó.

A” Krím olyan terület, ahol több száz katonai célpont van, és harci műveletek folynak. A Kreml ezeket a célpontokat saját civilekkel próbálja lefedni, akik viszont civil megszállókká válnak” – folytatta Podoljak a Telegramban.

Az ukrán elnöki hivatal vezetője, Andrij Jermak hétfőn a Telegramban azt írta: „a Krím ukrán”. Oroszországnak el kell hagynia a félszigetet, „az ottani hadseregének és katonai objektumainak meg kell szűnniük”. A Krímet Oroszország még 2014-ben annektálta – írja a krone.at.

A Kreml kijelentette, hogy az amerikaiak által szállított ATACMS rakétákkal végrehajtott támadásnak következményei lesznek. Az orosz külügyminisztérium beidézte Lynne Tracy moszkvai amerikai nagykövetet. A diplomatának azt mondták, hogy az USA „osztozik a kijevi rezsimmel a felelősségben ezekért az atrocitásokért”. „Az Egyesült Államok, amely hibrid háborút folytat Oroszország ellen, a konfliktus részesévé vált” – jelentette ki hétfőn a minisztérium. A támadás „nem marad büntetlenül”.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés