ACNEWS

Kilopták a tűzoltóautóból a gázolajat, nem tudtak riasztásra menni

Hiába jött a riasztás, a tűzoltóautó mozgásképtelen volt Fotó: Tűzoltóság illusztráció
Hiába jött a riasztás, a tűzoltóautó mozgásképtelen volt Fotó: Tűzoltóság illusztráció
Tömegbalesethez hívták a dunaharaszti tűzoltókat, az induláskor derült ki, hogy autójukból leszívták az üzemanyagot.
Hirdetés
Ad image

A példa nélküli eset szerdára virradó éjjel történt – tudatta a Facebookon Molnár Péter, a Dunaharaszti Önkéntes Tűzoltóság oldalának kezelője. Mint írták, az autó üzemanyagtartályából szinte az utolsó cseppig leszívták az üzemanyagot, így nem tudtak kivonulni egy balesethez, ami az 51-es úton történt. Pedig pár nappal korábban tankolták tele a tűzoltóautót.

„Nehéz bármit írni fokozott érzelem nélkül ilyen esetben, mégis meg kell tennem – gondosan ügyelve, hogy megőrizzük a méltóságunkat – írta a Dunaharaszti Önkéntes Tűzoltóság Facebook-oldalán Molnár Péter. – Tegnap reggelre kilopták a telephelyen álló tűzoltó autónkból a gázolajat. Csaknem az utolsó cseppig. Lehetett volna lehetőségünk vonulni az 51 – es úti balesethez, a létszámunk megvolt. Csak gázolaj nem… Pár napja tankoltuk tele, hiszen mindig készen kell állnunk… majd valaki úgy gondolja, hogy ellopja az üzemanyagot. Egy olyan autóból, ami életeket , anyagi javakat igyekszik menteni nap, mint nap. Elkeserítő és bosszantó. Így enyhén fogalmazva… Az anyagi kár legyen másodlagos.”

Az rtl.hu idézte a katasztrófavédemet, mely tájékoztatása szerint szerdán egy nyerges vontató és három személygépkocsi karambolozott Dunaharasztiban, az 51-es főúton, a Raktár utcánál. Műszaki mentésre a szigetszentmiklósi hivatásos tűzoltók érkeztek a baleset helyszínére.

A hozzászólásokból kiderült, többen is segítenének a nehéz helyzetbe került Dunaújvárosi Önkéntes Tűzoltóság számlaszámát, amit a lánglovagok közzétettek. Az AcNews pedig pedig alább örömmel megosztja azt az olvasóival.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés