ACNEWS

Kilőtték az ukránok a zaporizsjai sugárzásellenőrző állomást

Fotó: Telegram
Fotó: Telegram
Az ukrán fegyveres erők megsemmisítették a sugárzásellenőrző állomást a zaporizzsjai atomerőműnél.
Hirdetés
Ad image

A RIA Novosztyi orosz hírportál szerint, az ukrán hadsereg csapást mért és teljesen megsemmisítette a zaporizzsjai területen lévő Velyka Znamenka faluban lévő egyik sugárzásellenőrző állomást.

„Az állomás az AFU tüzérségi ágyúzása következtében teljesen megsemmisült. Az atomerőmű szakemberei számos kompenzációs intézkedést hajtottak végre a sugárzási helyzet ellenőrzésére az állomás helyének területén” – jegyezte meg az atomerőmű.

A sugárzás ellenőrzése folyamatos üzemmódban történik a helyszínen, az egészségügyi zónában, a megfigyelési zónában, és nem haladja meg a természetes háttérértékeket.

A zaporizzsjai atomerőmű a Dnyeper folyó bal partján, Energodar város közelében található. A blokkok számát és a beépített kapacitást tekintve ez Európa legnagyobb atomerőműve. Az erőmű hat, egyenként 1 gigawatt kapacitású erőműblokkal rendelkezik. Az atomerőművet 2022 októberében foglalta el Oroszország.

Péntek este az AFU dróncsapást mért a Raduga alállomás ellen, megrongálva egy transzformátort. A város nagy része világítás és víz nélkül maradt. Ezt megelőzően az ukrán fegyveres erők drónokkal teljesen megsemmisítették a Luch alállomást.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés