ACNEWS

Kínai tészta miatt amputálták egy fiatal kezét-lábát

Örökre megváltozott az élete - pedig csak a szobatársa maradékát ette meg.

Hirdetés
Ad image

Örökre megváltozott az élete – pedig csak a szobatársa maradékát ette meg.

Súlyosan megbetegedett egy diák, miután megette egy barátja újramelegített ételét. Az ő története egy az internetre feltöltött videóból derült fény, a felvételen őt csak „JC”-ként emlegetik, így az sem derült ki, fiú-e, vagy lány. Az ételt előző este vették, egy tészta volt – derült ki a TMZ cikkéből.

A diák másnap megmelegítette az ételt, majd elfogyasztotta. Az első tünetek hamar jelentkeztek: nagyon magas láza lett, a pulzusa 166-ra ment fel. Nyugtatókat kellett adni neki. Ismert allergiája nem volt, viszont rendszeresen dohányzott és napi egy füves cigit is elszívott.

Rosszulléte olyan súlyos lett, hogy mentőhelikopterrel vitték át egyik kórházból a másikba, majd az intenzív osztályra került.

A kórházi jelentéséből a következők derültek ki:

„A beteg jól volt egészen a felvételt megelőző 20 óráig, amikor egy éttermi étkezésből származó rizs, csirke és lo mein (kínai étel, tojásos tésztával – a szerk.) maradékok elfogyasztása után diffúz hasi fájdalom és hányinger lépett fel nála. Öt órával a felvétel előtt a bőr lila elszíneződése alakult ki, és egy barátja a beteget egy másik kórház sürgősségi osztályára vitte kivizsgálásra” – írták.

Miután megkapta az előző kórházból a vérvizsgálat eredményeit, megállapították, hogy a vérében egy Neisseria meningitidis nevű baktérium van, amit a köznyelvben meningococcusnak is neveznek.

A diák immunrendszere reagálni kezdett a baktériumra, ami súlyos következményekkel járt. Mind a 10 ujjának egy részét amputálni kellett, valamint kétoldali alsó lábszár amputációra volt szükség. Az ételébe került baktérium köztudottan nyállal terjed, ami ebben az esetben azért érdekes, mert JC szobatársa előző este hányt, miután evett az ételből.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés