ACNEWS

2024. September 18.   |   Diána napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Az ukránok lőtték le a saját F-16-os vadászgépüket

F-16-os repülőgép / Fotó: pixabay
F-16-os repülőgép / Fotó: pixabay
Ukrajna lezuhant F-16-os vadászgépét egy ukrán-amerikai Patriot légvédelmi rendszer lőtte le. Ezt állítja közösségi oldalán a hírhedt Mariana Bezuhla képviselő.
Hirdetés
Ad image

„Információim szerint a ‘Moonfish’ hívójelű ukrán pilóta F-16-osát a Patriot légvédelmi rakétarendszer lőtte le az egységek közötti koordináció hiánya miatt” – írja a Facebookon.

Az ukrán parlamenti képviselő bírálja a légierőt, amiért „balesetnek” nevezte az esetet. „A hazugságkultúra az Ukrán Fegyveres Erők Légierő Parancsnokságán, valamint más magasabb katonai parancsnokságokon oda vezet, hogy a katonai döntések lebonyolításának rendszere az igazságos, következetesen összegyűjtött elemzések alapján nem javul, de romlik, sőt összeomlik” – írja.

Egy amerikai tisztviselő azt mondta a Wall Street Journalnak, hogy a repülőgépet nem lőtték le. A balesetet valószínűleg pilótahiba okozta. Az ukrán fegyveres erők vezérkara meg azt közölte, hogy a pilóta harcban halt meg.

Kínos igazság, de szakértők szerint, lehet az a legjobb hazugság, hogy a pilóta baráti tűzben halt meg, még mindig jobb nekik, mint ha harc közben az oroszok lötték volna le az F-16-ost. De az is elgondolkodtató, a pilótának miért nem jutott ideje – 3-5másodperc -, hogy katapultáljon.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés