ACNEWS

Kiptum megdöntötte a maratonfutás világcsúcsát – VIDEÓ

Kiptum - Fotó: Youtube/képernyőkép
Kiptum - Fotó: Youtube/képernyőkép
A kenyai Kelvin Kiptum világcsúccsal nyerte a Chicago Marathont vasárnap, míg a kétszeres olimpiai és világbajnok Sifan Hassan minden idők második legjobb női eredményével diadalmaskodott.
Hirdetés
Ad image

A 23 éves kenyai Kiptum – aki London után a második nagy utcai sikerét aratta a szezonban – 34 másodpercet faragott Eliud Kipchoge 2:01:09 órás rekordjából, amelyet honfitársa tavaly szeptember 25-én állított fel a berlini viadalon.

Kiptum 2:00:35 óra alatt teljesítette a 42 195 méteres távot, csaknem három és fél percet vert a mezőnyre, a verseny után pedig azt mondta,

Másodikként a szintén kenyai Benson Kipruto haladt át a célvonalon, a harmadik helyet a belga olimpiai bronzérmes Bashir Abdi szerezte meg.

A nőknél is a londoni győztes, a holland Sifan Hassan diadalmaskodott, ráadásul minden idők második legjobb idejével. Hassan 30 km után lépett el a mezőnytől, és csaknem öt percet javított egyéni legjobbján (2:18:33 ó). Az augusztusi budapesti vb-n 5000 méteren ezüst-, 1500 méteren pedig bronzérmes futónál eddig csak az etióp Tigst Assefa volt gyorsabb, aki két héttel ezelőtt 2:11:53 órás rekordidő alatt teljesítette a berlini maratont. (MTI)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés