ACNEWS

Király Nóra: Várható volt a családtámogatások 2023-as bővítése

Várható volt a családtámogatások 2023-as bővítése, hiszen Orbán Viktor miniszterelnök többször kijelentette, hogy a magyar kormány nem akarja a családokkal megfizettetni a jelenlegi gazdasági válság és a szomszédunkban elhúzódó háború árát - jelentette ki a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) alapítója hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Hirdetés
Ad image

Várható volt a családtámogatások 2023-as bővítése, hiszen Orbán Viktor miniszterelnök többször kijelentette, hogy a magyar kormány nem akarja a családokkal megfizettetni a jelenlegi gazdasági válság és a szomszédunkban elhúzódó háború árát – jelentette ki a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) alapítója hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Király Nóra azt mondta: pozitív, hogy a magyar kormánynak pontos elképzelése van, hogy miként fogja kezelni a gazdasági válságot. Ezért hozta létre a kormány egy hónapja a rezsi- és honvédelmi alapot, és pontosan kijelölte azokat a területeket, ahonnan a következő évben a költségvetési hiányt fogják fedezni – tette hozzá.

A 2023-as költségvetés tervezetéből – folytatta – körvonalazódni látszik, hogy megmarad a családtámogatások rendszere. A kormány kiemelten kezeli, hogy a magyar családok saját tulajdonú, felújított otthonban tudjanak élni, hiszen ez ad olyan biztonságot nekik, amelynek köszönhetően folyamatosan javulnak a demográfia mutatók – közölte a Ficsak-elnök.

Továbbra is elérhető lesz a babaváró támogatás, sőt a 2023-as költségvetésben tovább növelik a támogatás keretét; a kormány komoly összegeket fordít a nők munkaerőpiacra visszatérésének segítésére, a jelzáloghitel csökkentésére, sőt a költségvetési tervezetből kiindulva további támogatási formákra is lehet számítani – sorolta.

Király Nóra úgy fogalmazott, hogy a családok anyagi biztonságát az árstopok is nagyban segítették, továbbá ezeknek köszönhetően nem szállt el annyira az infláció, mint más európai országokban. (MTI)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés