ACNEWS

Kirúgta az MSZP-t Mesterházy Attila

A legértékesebb baloldali magyar politikus új pártot alapít.

Hirdetés
Ad image

A legértékesebb baloldali magyar politikus új pártot alapít.

Kilépett 23 év után Mesterházy Attila a törpepárttá silányodott MSZP-ből. Az európai mértékkel mérve is a legfajsúlyosabb baloldali politikus ezt írta a közösségi oldalára: „Távozom, de nem búcsúzom. Hosszú gondolkodást követően úgy döntöttem, hogy kilépek a Magyar Szocialista Pártból.”

Indoklása szerint már évek óta tévesnek tartja aza MSZP vezetésének stratégiáját, nem is hisz abban, hogy lehet ezen változtatni. Szerinte az MSZP már csak árnyéka önmagának, elvesztette országos politikai befolyását, társadalmi támogatását, és úgy tűnik, nincs törekvés sem ennek visszaszerzésére.

„Többekkel folytatott közös gondolkodást követően arra jutottunk, hogy a baloldalon szükség van új keretek megteremtésére. Ezért, Szakács László barátommal, a DK volt Baranya megyei képviselő-jelöltjével, közösen, társalapítókként, új szociáldemokrata, balközép pártot alapítunk, ”Szocialisták és Demokraták„ néven” – írta.

„Ezért helye van egy olyan új pártnak, amely szociáldemokrata értéket képvisel, igazságos Magyarországot akar, hisz a ”szabadság-egyenlőség-testvériség„ gondolatrendszerben, amely nemzeti modernizációt akar erős nemzeti érdekérvényesítés mellett, miközben nem kérdőjelezi meg Magyarország helyét az euro-atlanti szövetségi rendszerben. Az új párt világos célja, hogy új szavazókat nyerjen meg egy balközép politikán alapuló kormányváltás érdekében.”

Mesterházy volt az MSZP egyszerű tagja, frakcióvezetője, elnöke és miniszterelnök-jelöltje is.

„Sokat kaptam ettől a közösségtől, amit nem felejtek, amiért hálás vagyok, ezért mindig törekedtem is arra, hogy a munkámmal viszonozni tudjam ezt. Köszönöm a párttagok sok éves támogatását! Tudnotok kell, csak a párttagságom változik, nem az elveim! Szinte napra pontosan 23 éve léptem be az MSZP-be. Ez a közös utazás itt és most véget ért” – írta még.

A Republikon felmérése szerint a szocialisták 1 százalékpontot veszítettek támogatottságukból a hónapban. Az MSZP 3 százalékon áll a teljes népesség és 5 százalékon a biztos választók körében, míg az IDEA mérése szerint a teljes népességre vetítve 1, a biztos választók körében alig 2 százalékot ért el.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés