ACNEWS

Kirúgta magát az összes dolgozó a nógrádmegyeri hivatalban

Fotó: ATV Híradó
Fotó: ATV Híradó
Nagy bajban van Rácz Roland, az új polgármester, üres épület, üres irodák fogadták, amikor átvette a hivatalt az elődjétől.
Hirdetés
Ad image

Szellemhivatal fogadta Nógrádmegyer új polgármesterét, a dolgozók kvázi kirúgták magukat, nem akarnak vele dolgozni, emiatt üres az épület, üresen konganak  irodák. Ennek ellenére az új polgármester, Rácz Roland bizakodó hangulatban van. „Sokként ért, hogy üres irodákat találtam mindenhol. Nem tudom, hogy miért nem jöttek be a munkatársak, de a magyargéci önkormányzattal és jegyzőjével azon vagyunk, hogy minden posztra megtaláljuk a megfelelő munkaerőt. És ez folyamatban van” – mondta az ATV Híradónak Rácz Roland, új polgármester.

Verbói Gábor korábbi polgármestert 34 év után váltották le Nógrádmegyeren. Emiatt a falu most kettészakadt. A helyi romák szerint ők eddig nem mehettek el a nyilvános rendezvényekre. Most abban bíznak, hogy ezentúl ez másként lesz.

„Az a baja a régi garnitúrának, hogy roma polgármestere lett a falunak. Emiatt aztán mindenki elmenekült a hivatalból. De biztos vagyok abban, hogy Roland így is sikeres lesz, jó szakembereket talál és sikerre viszi a falut” – reménykedett az AcNews-nak az új polgármester neve elhallgatását kérő egyik híve.

Csakhogy ezt a leköszönő polgármester, Verbói Gábor csípőből cáfolta. „Nem igaz, hogy az új polgármester roma származása miatt mondott fel mindenki. Az utódom a faluban folyamatosan azt hangoztatta, hogy hozza majd az új dolgozókat. Ez önvédelmi reflex volt a volt kollégáimtól. Elmentek új munkahelyet keresni – magyarázta az AcNews-nak Verbói Gábor. – Egyébként a legtöbb hivatalban ez úgy működik, hogy az új polgármester az átadás-átvétel előtt bemegy a hivatalba és leül beszélgetni a dolgozókkal. Elmondja, hogy mit szeretne, mik a tervei velük. Ez elmaradt. Ehhez képest ráadásul az utódom belengette, hogy mindenkit kirúg. Persze, hogy elmenekültek.”

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés