ACNEWS

2024. July 08.   |   Ellák napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Kirúgták a sörözőből, mert kártyával akart fizetni

Egy kocsmatulajdonos kidobta a vendégét, miután az mind a 16 söréért, egyenként kártyával akart fizetni. A rendőrségnek kellett közbelépnie.
Hirdetés
Ad image

Egy kocsmatulajdonos és vendége vitájába kellett beavatkoznia a rendőrségnek, miután a pultos kidobta a férfit a bárból. Aki végül a hatóságokhoz fordult. Az eset egy bajor községben történt, ahová egy 21 éves lett férfi egy este betért iszogatni. Hat sört rendelt magának, amiért egyesével fizetett is. Mindegyik esetben kártyával. Ekkor még nem történt semmi probléma, azonban a fiatal férfi hétfőn is visszatért.

Annyi volt a vétke, hogy kártyával akart fizetni

A visszatérésekor 10 sört rendelt ki, amikért minden esetben újfent kártyával akart fizetni. A kocsmárosnak az utolsó ital fizetésekor durrant el az agya, és megkérte a srácot, hogy fizesse ezt ki készpénzzel. A iDnes értesülései szerint ekkor elmondta a lett fiúnak, hogy mégis mennyibe kerül neki minden egyes tranzakció, ami okán kérte meg a fentiekre. Itt pedig tartsunk is egy szünetet a történetben. Magyar szemmel nézve ugyanis mára már teljesen megszokott, hogy mindenhol lehet kártyával fizetni és egy vendéglátósnak se akad fent a szeme, ha a pultnál kifizetjük egyesével az italainkat.

Azonban Németország egyes területein a kártyás fizetés még mindig nem annyira divatos sokak fejében, ráadásul sok esetben magas a tranzakció költsége is. Így rengeteg helyen bizonyos összeg alatt nem is lehet kártyával fizetni. A pultos elmondása szerint körülbelül 20 cent, azaz körülbelül 80 forintba kerül minden egyes kártyás fizetés.

A rendőrség sem fogta a pártját

A történethez visszakanyarodva a lett férfit nem igazán hatotta meg az, hogy ennyit kell fizetnie a kocsmárosnak és továbbra is ragaszkodott a kártyás fizetéshez. Az pedig a készpénzhez. Így kezdődött a szóváltás, aminek keretében a közbeavatkozó pincérnőre illetlen kifejezéseket üvöltött az eset vége felé a 21 éves részeg turista. Végül a kocsmáros beadta a derekát és kifizethette a sörét kártyával. Majd kihajította a fiút, aki erre válaszképpen kihívta a rendőrséget, miszerint diszkrimináció érte. Akik erre közölték, hogy a kocsmárosnak ehhez minden joga megvan és őt fogják letartóztatni, ha még egyszer bemegy a bárba.

A dolog iróniája, hogy a helyi lapok később tisztázták, hogy a tranzakciós díj már réges-régen nem 20 cent. Ez már inkább csak a régivágásúak fejében létezik. Valójában a teljes tranzakció tized százalékát kell csak fizetniük, ami jelentősen jobban megéri, mint a készpénz kezelése. Utóbbi után ugyanis sokkal több és nagyobb többletköltségeket kell fizetni.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés