ACNEWS

Kirúgták Mourinhót az AS Romából

Foto: mourinho / youtube-képernyőkép
Foto: mourinho / youtube-képernyőkép
Az utolsó hat meccsből csak egyet nyert meg a csapat. Van már új jelölt, aki szívesen visszatérne a klubjához
Hirdetés
Ad image

José Mourinho a 2023/2024-es szezonban a második helyen végzett csapatával az Európa Liga középdöntőjében. Az olasz klub most elbocsátotta a portugált.

A sztáredzőt 2021 májusában mutatták be, és 2021 júliusában foglalta el posztját. Az olaszokkal 2022-ben megnyerte a Konferencia Ligát, 2023-ban pedig bejutott az Európa Liga döntőjébe, ahol csapata 5-2-es vereséget szenvedett a Sevilla ellen büntetőkkel.

Legutóbb Mourinho utolsó hat bajnoki mérkőzéséből csak egyet nyert meg a Romával, és mindössze öt pontot gyűjtött. A Roma a kiábrándító kilencedik helyet foglalja el a tabellán.

Az AS Roma amerikai klubtulajdonosai, Dan és Ryan Friedkin a klub közleményében így fogalmazott: „Az AS Romából mindannyiunk nevében köszönjük José szenvedélyét és elkötelezettségét, amelyet érkezése óta tanúsított. Mindig szép emlékeink lesznek a hivatali idejéről, de úgy gondoljuk, hogy a klub érdekében azonnali váltásra van szükség”. Hozzátette: „A legjobbakat kívánjuk Josénak és munkatársainak a jövőre nézve”. Az még nem dőlt el, hogy melyik edző váltja Mourinhót. Az utódlási tervről „hamarosan” további információkat jelentenek be.

Fabrizio Romano átigazolási bennfentes szerint az olasz legenda, Daniele de Rossi már felvette a kapcsolatot az AS Romával, mint lehetséges új edző. De Rossi 2002 és 2019 között a Roma játékosa volt, majd hat hónapig a Boca Juniorsnál játszott, mielőtt az olasz válogatotthoz került volna technikai edzőként. Legutóbb a SPAL-t irányította, és állítólag nagyon érdeklődik a munka iránt, mert mindig is arról álmodott, hogy visszatérjen a klubjához. A végleges döntés hamarosan várható – írja a bild.de.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés