ACNEWS

Kísérletezve végzik ki másodjára az amerikai feleséggyilkost

Dávid bácsi 40 évig őrizte a szörnyű titkát, fellebezne az ítélet ellenFotó: Illusztráció/ Pixabay
Dávid bácsi 40 évig őrizte a szörnyű titkát, fellebezne az ítélet ellenFotó: Illusztráció/ Pixabay
A feleséggyilkos halálraítéltet most nitrogéngázzal akarják kivégezni, miután a halálos injekcióval való kivégzését korábban elszúrták.
Hirdetés
Ad image

Kenneth Eugene Smith-t 1996-ban ítélték halálra, miután beismerte, hogy 1988-ban megverte és megkéselte egy lelkész feleségét. Az asszony férje bérelte fel, hogy egy életbiztosítási csalás részeként megölje a nőt. A gyilkosságot megrendelő lelkész öngyilkos lett, mielőtt letartóztathatták volna.

Smith 34 éven át, egészen tavaly novemberig várta a kivégzést, de nehezen találtak vénát, és Smith-t több órán át hordágyon tartották, miközben bökdösték és szurkálták.

Ügyvédei azzal érveltek, hogy nem kellene újra szembesülnie ezzel – így egyáltalán nem kellene kivégezni. A bíróság nem értett ezzel egyet, és helyette jóváhagyta a nitrogén-hipoxiás ítéletet. Ez egy lassú fulladásos halált idéz elő.

„A tizenegy esküdthöz hasonlóan, akik szerint Smith-t nem kellene kivégezni, továbbra is reméljük, hogy azok, akik felülvizsgálják ezt az ügyet, belátják, hogy a második kísérlet a kivégzésre indokolatlan és igazságtalan – kivált azért, mert egy olyan, soha nem használt módszerrel és protokollal akarják végrehajtani, amelyet nem ismertettek teljes mértékben vele vagy a védőivel”- áll Smith ügyvédeinek közleményében.

Bár ez a módszer 2018 óta legális Alabamában, eddig még egyetlen elítéltnél sem alkalmazták. A nitrogéngázos kivégzés időpontját még nem tűzték ki – írja a DailyMail.

Smith és vádlott-társa, John Forrest Parker egyenként 1000 dollárt fogadott el a nő férjétől, hogy végrehajtsa a gyilkosságot. A lelkész adósságokba fulladt, és azért akarta megölni a nőt, hogy megkapja az életbiztosítását. A férj a nő halála után egy héttel öngyilkos lett, mivel a gyanú rá terelődött. A bérgyilkos társát, Parkert 2010-ben kivégezték.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés