ACNEWS

Gyerekmunkás dolgozik Elon Musknak

Fotó: Youtube
Fotó: Youtube
Kairan Quazinak valószínűleg szüksége lesz valakire, aki elviszi őt a SpaceX-hez dolgozni, hiszen még csak 14 éves.
Hirdetés
Ad image

A tinédzser a tervek szerint ebben a hónapban végez a Santa Clara Egyetem mérnöki karán, mielőtt szoftvermérnökként állna munkába Elon Musk műholdas kommunikációs és űrhajókat gyártó cégénél.

„Azt hiszem, az egyetemi éveim voltak életem legboldogabb évei, mert tényleg nagy önállóságot kaptam” – idézi Kairant a LadBible.

A halk szavú tinédzser azt mondta, hogy a Starlinkkel – a SpaceX műholdas internet-csapatával – való együttműködés lehetővé teszi számára, hogy valami nála nagyobb dolog részese legyen. Ez nem kis teljesítmény valakitől, aki ilyen fiatalon már ennyi mindent elért.

Kairan 2 éves korában már teljes mondatokban beszélt. Óvodás korában a tanárainak és az osztálytársainak olyan híreket mesélt, amelyeket a National Public Radio-ban hallott.

Amikor 9 éves volt, úgy érezte, hogy az iskolai feladatok nem jelentenek számára kihívást. Szülei, tanára és gyermekorvosa egyetértettek abban, hogy készen áll a haladóbb tanulmányokra. A szülei nehezen találtak olyan egyetemet, amelyik felvette volna, de végül a Las Positas College-ban kötött ki, a kaliforniai Livermore-ban.

A kisfiú a harmadik osztályból egy közösségi főiskolára ugrott, olyan munkaterheléssel, amelyet úgy érzett, hogy van értelme.

„Úgy éreztem, hogy azon a szinten tanulok, amilyen szinten tanulnom kell” – mondta Kairan, aki később átiratkozott a Santa Clara Egyetemre.

Szabadidejében Kairan szívesen játszik videojátékokkal, például az Assassin’s Creed-del, és szívesen olvassa Philip K. Dick sci-fi novelláit, valamint Michael Lewis újságíró munkáit, aki a 2008-as pénzügyi válságról írt, amely az ingatlanbuborékot kiváltotta.

A kisfiú életútja tele volt olyan pillanatokkal, amikor meg kellett győznie a tekintélytisztelő vezetőket az intellektusáról és a jelleméről.

„Azt hiszem, az egyik dolog, amit igazán szeretnék elérni a történetem elmesélésével, hogy a befolyásos pozíciókban lévő vezetők megkérdőjelezzék előítéleteiket és téves elképzeléseiket. Remélhetőleg ezzel több hozzám hasonló ember előtt nyitom meg az ajtót” – mondta.

Kairan és az édesanyja még az egyetemen összeállítottak egy listát azokról a helyekről, ahova gyakornoki állásra jelentkezhetett. Csak egy cég válaszolt. Lama Nachman, az Intel Intelligens Rendszerek Kutatási Laboratóriumának igazgatója vállalt egy találkozót a 10 éves Kairannal. A nő felfogadta őt…

„A Szilícium-völgy leghíresebb vállalatainak tengernyi ’nem’-je között az az egy vezető, igent mondott… ajtót nyitott… mindent megváltoztatott” – írta Kairan a LinkedIn-oldalán.

Nemrég Kairan az Instagramon jelentette be, hogy állásinterjúra készül. Egy fotót posztolt magáról, amelyen üzleti formaruhában egy laptop előtt áll.

Néhány héttel később egy képernyőfotóval mutatta meg a SpaceX-nél kapott felvételi e-mailjét.

Amint ő és az édesanyja a Washingtoni Redmondba költöznek, elkezdheti a munkát.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés